Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Moștenitorii pot face succesiunea terenurilor agricole la Primărie GRATUIT. Proiectul de lege, pe masa deputaților

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moștenitorii pot face succesiunea terenurilor agricole la Primărie GRATUIT. Proiectul de lege, pe masa deputaților

Un nou proiect de lege privind succesiunea, categorie în care intră și terenurile agricole, se află în procedura parlamentară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă documentul legislativ va primi vot favorabil din partea Executivului, atunci moștenitorii vor putea realiza succesiunea la primărie, complet gratuit, fără să plătească taxe.

Noul ministru al Agriculturii, deputatul Florin Barbu, este inițiatorul acestui proiect de lege prin care se se dorește ca procesul de succesiune să fie gratuit şi simplificat. Oficialul a explicat că această lege a luat naștere din nevoia și din dorința de a continua și finaliza procedurile de cadastrare și intabulare a tuturor imobilelor din România.

„Este un prim pas. Ideea mi-a venit din teritoriu, fiind deputat de Olt, discutând cu foarte mulți oameni în zona de sud. Și vă dau un exemplu: în Corabia există un singur notar care are 22 de unități administrativ-teritoriale, iar programarea pentru o taxă de succesiune durează. Oamenii au fost programați până în anul 2026-2027. Dacă vrem să realizăm ceva în agricultură, dacă vrem să facem comasarea terenurilor, haideți să lăsăm unitățile administrativ-teritoriale, secretarii primăriilor să facă acest proiect, acest prim plan de ieșirea din indiviziune a fiecărui moștenitor”, a spus Florin Barbu.

În prezent, proiectul de lege se află în stadiul de analiză și dezbatere la Comisia de Agricultură și la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Pentru a fi adoptat și a deveni lege, proiectul trebuie să treacă prin votul Parlamentului. După ce a fost aprobat de Parlament, proiectul va fi trimis către președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea