Modificări noi la indemnizația de creștere a copilului. Guvernanții își propun să ia măsuri pentru încurajarea natalității în România
Guvernanții își propun să ia măsuri pentru încurajarea natalității în România, așadar vor să schime anumite aspecte în ce privește condițiile indemnizației de creștere a copilului.
Una dintre corecțiile pe care le vizează aceștia sunt acordarea unei indemnizații mai mari persoanelor care, la mai puțin de 12 luni de la revenirea la muncă din concediu de materitate, intră din nou în concediu pentru creșterea copilului (CCC), așa cum se întâmplă în prezent.
Astfel că, pentru a remedia această situație, recent a fost pusă în discuția senatorilor o propunere legislativă care ar putea să permită acestor persoane să beneficieze de o indemnizație mai mare.
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor conține o serie de schimbări privind concediile de creștere a copilului și indemnizația aferentă. Această propunere a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere, iar pentru a fi și pusă în aplicare, este nevoie de aprobarea parlamentarilor, urmată de publicarea actului în Monitorul Oficial.
Mai exact, dacă o persoană solicită un nou concediu de creștere a copilului, în mai puțin de 12 luni de la finalizarea anteriorului concediu, iar în această perioadă obține venituri impozabile din care rezultă o indemnizație mai mică decât cea anterioară, i se va acorda persoanei în cauză indemnizația stabilită pentru concediul anterior.
Această modificare este propusă deoarece, indemnizația lunară calculată pe o perioadă mai scurtă de 12 luni este, de obicei, mai mică, iar acest proiect ar putea duce astfel la majorarea concediului de maternitate.
Cuantumul indemnizației lunare reprezintă ” 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului”.
Potrivit legislatiamuncii.manager.ro, indemnizația de creștere a copilului a urcat la 1.250 lei, începând cu 1 ianuarie 2018.
Un salariat poate beneficia de concediu pentru creșterea copilului:
- până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului;
- până la împlinirea vârstei de 3 ani în cazul copilului cu handicap.
- Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârstă de 3 ani, salariații pot beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului până la vârstă de 7 ani.
Sursa: a1.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii16 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată