Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Modificări în programul ”Rabla pentru mașini”: Schimbările propuse de Ministerul Mediului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificări în programul ”Rabla pentru mașini”: Schimbările propuse de Ministerul Mediului

Noi modificări la programele „Rabla pentru mașini” sunt propuse de ministerul Mediului. Primele de casare cresc, iar mașinile electrice cumpărate și cu tichetul de la stat nu trebuie să depășească 75 de mii de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ordinul, aflat momentan în dezbatere publică are reguli noi și pentru programul „Rabla local” prin care o mașină mai veche de 15 ani poate fi casată în schimbul a 3000 de lei.

La Rabla Clasic, prima de casare pentru un autoturism vechi va ajunge la 7000 de lei, cu o mie de lei în plus față de sesiunile trecute. Iar cei care vor să caseze două maşini vor încasa pe lângă cei 9 mii de lei, încă o mie în plus.

Programul prevede și bonusuri de încă 1500 de lei pentru fiecare autoturism mai vechi de 15 ani, un eco bonus de 1500 de lei pentru emisii și un alt eco bonus pentru vehicule cu sistem GPL. În total, ajutorul de la stat poate depăși 16 mii de lei.

Cei care vor să își cumpere o mașină electrică, prin programul rabla plus, vor avea un prag maxim de 75 de mii de euro, TVA inclus, pe care nu-l pot depăși prin programul guvernamental. Ajutorul dat de stat ajunge la 57 de mii de lei.

Deși mașinile electrice au avut o creștere de 83% anul trecut față de 2021, infrastructura de încărcare este insuficientă. Stațiile publice, până acum câteva luni gratuite, au început să perceapă o taxă pe kwh. Este și anunțul făcut de compania Tesla, care va introduce o taxă şi pentru a-i determina pe șoferi să elibereze imediat stația, după ce mașina s-a încărcat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea