Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Modificări în noul Cod Rutier: Reduceri la unele amenzi și beneficii pentru motocicliști

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Modificări în noul Cod Rutier: Reduceri la unele amenzi și beneficii pentru motocicliști

Parlamentul României a aprobat un proiect de modificare a Codului Rutier, aducând schimbări semnificative pentru motocicliști și alți participanți la trafic. Una dintre modificările notabile vizează obligativitatea deținerii triunghiului reflectorizant, a trusei medicale și a extinctorului de către motocicliști.

Legislația rutieră actuală impune tuturor participanților la trafic să aibă în vehiculele lor un triunghi reflectorizant, un extinctor și o trusă medicală. Cu toate acestea, un proiect de lege recent aprobat de senatori urmează să aducă adaptări la această cerință, ținând cont de realitățile cotidiene. Motocicliștii se vor bucura de mai puține amenzi, conform noului Cod Rutier, care a primit un raport favorabil în Camera Deputaților.

Conform noilor reglementări, motocicliștii nu vor mai fi amendați pentru lipsa trusei medicale de prim ajutor, a două triunghiuri reflectorizante și a unui stingător de incendiu. Această excepție se aplică vehiculelor din categoriile AM, A1, A2 și A, inclusiv mopedelor, motocicletelor și triciclurilor.

Proiectul de lege a fost salutat pentru adaptarea sa la nevoile practicilor de transport, luând în considerare limitările de spațiu ale unor vehicule precum mopedele, scuterele sau motocicletele. Cu intrarea în vigoare și publicarea în Monitorul Oficial, aceste modificări vor avea un impact semnificativ asupra experienței de conducere a motocicliștilor, eliminând anumite presiuni și facilitând conformarea la normele rutiere actualizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Dosarul directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, închis de procurori după șapte ani de cercetări: Romsilva a contestat la Judecătoria Blaj două ordonanțe ale procurorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dosarul directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, închis de procurori după șapte ani de cercetări: Romsilva a contestat la Judecătoria Blaj două ordonanțe ale procurorilor Dosarul în care directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a fost cercetat timp de 10 ani pentru fapte ce ar fi avut legătură cu activități de exploatare a lemnului a fost închis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea