Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea stației de epurare și extinderea rețelei de apă în mai multe localități din Vințu de Jos: Undă verde de la APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Modernizarea stației de epurare și extinderea rețelei de apă în mai multe localități din Vințu de Jos: Undă verde de la APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Modernizare stație de epurare și extindere rețea de apă uzată în localitățile Mereteu, Valea Goblii, Cîmpu Goblii, Vurpăr, Valea Vințului și Pîrîu lui Mihai din comuna Vințu de Jos, județul Alba”.

Scopul investiţiei este realizarea modernizării stației de epurare și a extinderii sistemului de canalizare menajeră în localitățile Mereteu, Valea Goblii, Cîmpu Goblii, Vurpăr, Valea Vințului și Pîrîu lui Mihai din comuna Vințu de Jos, județul Alba.

Reteaua de canalizare se va executa cu functionare gravitationala acolo unde este posibil si cu functionare prin pompare unde relieful impune acest lucru.

Stația de epurare existentă se află amplasată în localitatea Vînțu de Jos, str. Jeleri, intravilan, CF10768 (proprietate publică Comuna Vînțu de Jos, județul Alba), nr. poștal 18D, ocupând o suprafață de S = 869,00 mp din cei 2.208,00 mp disponibili.

Sistemul de epurare

Se propune pentru Comuna Vînțu de Jos, realizarea unei noi stații de epurare mecano-biologice cu epurare avansata – treapta tertiara: nitrificare – denitrificare si defosforizare chimica, dimensionată pentru perioada de perspectivă 2047, la 100% din total locuitori perspectivă ai comunei (5.494 loc.), cu un necesar capacitate epurare biologică totală = 890 mc/zi pe parcursul a 4 etape de executie:

– etapa 1 de executie, mentinerea in functiune a treptei mecanice si realizarea refularii din statia de pompare 2 in ultimul camin existent al evacuarii spre emisar.
– etapa 2 de executie, demontarea echipamentelor, demolarea constructiilor existente inclusiv a instalatiilor deservente pentru pregatirea terenului de executie a noii statii de epurare.
– etapa 3 de executie, executia noii statii de epurare si cuplarea acesteia la caminul existent de admisie apa uzata bruta (camin vana cutit) si la ultimul camin existent al evacuarii spre emisar.
– etapa 4 de executie, decuplarea de pe flux si de la utilitati a liniei existente de epurare si conservarea acesteia (golirea si spalarea constructiilor existente, inchiderea tuturor golurilor de admisie/evacuare apa si inchiderea si blocarea tuturor golurilor de acces personal).

Rețeaua de canalizare

Reteaua de canalizare se va executa cu functionare gravitationala acolo unde este posibil si cu functionare prin pompare unde relieful impune acest lucru.

Conducte de canalizare gravitațională cu L = 37.402,00 m, vor fi executate din canale închise (conducte), circulare, material PVC, SN4, Dn250mm.

Conducte de refulare cu L = 7.073,00 m, se vor realiza din tuburi de PEID De90/110/140/180mm, PE100, PN6, cu dungă maro – pentru rețele canalizare.

Pe traseul retelei de canalizare vor fi prevazute: Căminele de vizitare, camine de spalare si se prevad un numar de 700 racorduri individuale.

Stații de pompare datorită conformației terenului a fost necesară dispunerea unui număr total de 17 stații de pompare a apelor uzate menajere, curgerea gravitațională nefiind posibilă în totalitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea