Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea sistemului de alimentare cu apă, în comuna Mogoș: Undă verde din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Modernizarea sistemului de alimentare cu apă, în comuna Mogoș: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Îmbunătățirea alimentare cu apă, comuna Mogoș”.

Comuna Mogoş deţine un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă din surse proprii. Rezevorul de alimentare al comunei este alimentat din 3 izvoare, a cărei apă este tratată într-o staţie de clorinare amplasată în gospodăria de apă. Pentru suplimentarea rezervei de apă, primăria comunei Mogoş doreşte captarea unui izvor din torentul aparţinător Văii Ţupilor.

Situatia propusă

Izvorul care se va capta se află la cota 1057m. Conducta de aducţiune proiectată conform calculelor va fi din PEHD De 90mm PN16, PN10 şi PN6 în lungime totală de 3700 m care va ajunge la staţia de clorinare şi la rezervorul existent de 200 m3 situat la cota 886.54 radier. Pe traseul conductei de aducţiune s-au amplasat două cămine de reductor. Primul cămin de reductor CR1 va fi amplasat la cota 897, iar al doile-a cămin de reductor CR2 va fi amplasat la cota 792.

Pe traseul aducţiunii se vor amplasa 4 cămine de vane, golire, aerisire şi cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situaţie anexate. Căminele vor fi cu camere din prefabricate de beton armat în care se vor monta instalaţiile aferente. Dimensiunile căminelor vor fi în funcţie de numărul, mărimea vanelor care urmează a fi montate în cămine şi adâncimile de pozare a conductelor.

Principalele obiective ale realizării investiţiei sunt:

– asigurarea apei potabile în regim de funcţionare permanent (24 ore/zi);
– creşterea gradului de potabilizare a apei la nivelul exigenţelor SR 1342/1991;

Conducta de alimentare proiectată conform calculelor va fi din PEHD De 90mm PN16, PN10 şi PN6 în lungime totală de 3665 m care va ajunge la staţia de clorinare şi la rezervorul existent de 200 m3 situat la cota 886.54 radier. Pe traseul conductei de aducţiune s-au amplasat două cămine de reductor. Primul cămin de reductor CR1 va fi amplasat la cota 897, iar al doile-a cămin de reductor CR2 va fi amplasat la cota 792.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea