Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Modernizarea infratructurii rutiere în comuna Scărișoara: Undă verde de la APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea infratructurii rutiere în comuna Scărișoara: Undă verde de la APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere în comuna Scărișoara, cuprinzând satele Scărișoara, Preluca, Negești și Sfortea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Drumurile prevăzute în proiect pentru a fi reabilitate sunt într-o stare avansată de degradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale părții carosabile de 3.00 m cu declivități relativ mari.

Șanțurile sunt neregulate sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ. Pe primul tronson structura rutieră este incompletă, între km 0+060 – km 3+375, zona pe care se propune o ranforsare și respectiv structură rutieră nouă pe celalte tronsoane vizate spre modernizare (tronson nr.2 DC135 si tronson local în satul Sfoartea).

Utilizarea actuală și aprobată a terenurilor – Primul tronson amplasat în satele Scărișoara și Preluca, pornește din drumul național 75 (DN75) și are o lungime de 3375 m, iar cel de-al doilea tronson pornește dintr-o intersecție și se desfășoară spre satul Negești, pe o lungime de 2430 m.

Modernizarea primului tronson se va realiza prin adoptarea a unei noi structuri rutiere pe primii 62 de m, după care se va ranforsa până la finalul celor 3375m. Pe tronsonul cu numarul 2 din DC135 și pe drumul local Sfoartea se va adopta o structură rutieră nouă. Drumul local din satul Sfoartea se modernizează pe 1170 m având plecarea din Drumul Județean 750 (DJ 750).

Lungimea totală de drumuri vizate spre modernizare însumează 6975 m.

Foto: scarisoara.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

7-19 mai 2024: „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

7-19 mai 2024: „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei Expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere” va fi disponibilă în perioada 7-19 mai 2024 la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia și reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea