Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea infrastructurii rutiere și a infrastructurii traficului cicliștilor și a pietonilor, în Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 10 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări de construcții de drumuri, în cadrul proiectului „Revitalizarea si îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată școlii Singidava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 10.387.266,05, fără TVA.

Realizarea obiectivului de investiţii „Revitalizarea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată şcolii Singidava” – Categoria B – Modernizare străzi arondate şcolii gimnaziale „Singidava – Cugir” în legătură cu care se solicită realizarea serviciilor de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice a fost selectat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Investiţia cuprinde modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime totală de 6.300m, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliştilor şi a pietonilor.

Proiectul are ca scop facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir, prin creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m si prin sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.

Obiectivul general al Proiectului constă în facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir.

Obiectivul general al proiectului va fi atins prin îndeplinirea următoarelor obiective specifice:

1.OS1: Creşterea gradului de confort zilnic pe întreaga perioadă a anului şcolar pentru elevii care frecventează cursurile, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii gimnaziale Singidava, Cugir.

2.0S2: Creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m.

3.0S3: Sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.

În cadrul acestei măsuri se vor realiza de asemenea Lucrări de semnalizare verticala (indicatoare de circulaţie) în scopul prevenirii posibilelor accidente de circulaţie.

Indicatoarele de circulaţie se vor amplasa conform proiectului de semnalizare rutiera. Indicatoarele rutiere se vor confecţiona şi monta conform SR 1848/1-2011, SR 1848/2-2011 şi SR 1848/3-2008.

Marcajele rutiere longitudinale care se vor aplica vor fi axiale (pe sectoare cu 2 benzi de circulaţie) si de delimitare a părţii carosabile de acostamente (pe străzile cu o singura banda de circulaţie). Se vor executa şi marcaje transversale de oprire, de cedare a trecerii, de trecere a pietonilor. Marcajele se vor executa conform SR 1848-7.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea