Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea infrastructurii rutiere și a infrastructurii traficului cicliștilor și a pietonilor, în Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 10 milioane de lei

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări de construcții de drumuri, în cadrul proiectului „Revitalizarea si îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată școlii Singidava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 10.387.266,05, fără TVA.

Realizarea obiectivului de investiţii „Revitalizarea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată şcolii Singidava” – Categoria B – Modernizare străzi arondate şcolii gimnaziale „Singidava – Cugir” în legătură cu care se solicită realizarea serviciilor de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice a fost selectat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Investiţia cuprinde modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime totală de 6.300m, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliştilor şi a pietonilor.

Proiectul are ca scop facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir, prin creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m si prin sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.

Obiectivul general al Proiectului constă în facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir.

Obiectivul general al proiectului va fi atins prin îndeplinirea următoarelor obiective specifice:

1.OS1: Creşterea gradului de confort zilnic pe întreaga perioadă a anului şcolar pentru elevii care frecventează cursurile, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii gimnaziale Singidava, Cugir.

2.0S2: Creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m.

3.0S3: Sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.

În cadrul acestei măsuri se vor realiza de asemenea Lucrări de semnalizare verticala (indicatoare de circulaţie) în scopul prevenirii posibilelor accidente de circulaţie.

Indicatoarele de circulaţie se vor amplasa conform proiectului de semnalizare rutiera. Indicatoarele rutiere se vor confecţiona şi monta conform SR 1848/1-2011, SR 1848/2-2011 şi SR 1848/3-2008.

Publicitate

Marcajele rutiere longitudinale care se vor aplica vor fi axiale (pe sectoare cu 2 benzi de circulaţie) si de delimitare a părţii carosabile de acostamente (pe străzile cu o singura banda de circulaţie). Se vor executa şi marcaje transversale de oprire, de cedare a trecerii, de trecere a pietonilor. Marcajele se vor executa conform SR 1848-7.

Publicitate

Ştirea zilei

Americanii și turiștii ar putea fi OBLIGAȚI să poarte măști de protecție, în spații închise, indiferent dacă sunt vaccinați sau nevaccinați

Publicat

în

Americanii și turiștii ar putea fi OBLIGAȚI să poarte măști de protecție, în spații închise, indiferent dacă sunt vaccinați sau nevaccinați

Casa Albă cere agenţiilor federale să impună obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise, pentru angajaţi şi vizitatori, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, în zonele unde transmiterea comunitară a Covid-19 este ridicată, potrivit unui email văzut de Reuters.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a emis marţi recomandarea că persoanele vaccinate trebuie sp poarte măşti în spaţiile închise, în zonele cu transmitere ridicată a Covid-19, informează News.ro.

Într-un e-mail trimis marţi târziu tuturor agenţiilor federale, Jason Miller, directorul adjunct al biroului pentru buget şi management al Casei Albe (OMB), a declarat, în conformitate cu recomandările CDC, că ”în zonele cu transmitere comunitară substanţială sau ridicată, agenţiile trebuie să solicite tuturor angajaţilor federali, contractorilor şi vizitatorilor, indiferent de statutul de vaccinare, să poarte o mască în interiorul clădirilor federale. Începând de astăzi, aceasta include zona Washington, DC”.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a adăugat că persoanele care nu sunt complet vaccinate trebuie să continue să se distanţeze fizic, în conformitate cu îndrumările CDC.

CDC a declarat marţi că cel puţin 63% din comitatele din SUA sunt considerate cu risc substanţial sau ridicat.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut luni ca tot personalul Afacerilor legate de Veterani să fie vaccinat, iar miercuri, Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat într-o postare pe Twitter că toţi cei 240.000 de angajaţi ai săi, va trebui să poarte o mască în interior şi să respecte distanţarea fizică, imediat şi indiferent a stării de vaccinare.

Pe măsură ce varianta virulentă Delta a coronavirusului se răspândeşte prin părţi din Statele Unite şi imunizările întârzie, guvernul federal face din nou eforturi pentru a ţine sub control pandemia care a început acum mai bine de un an, în speranţa de a evita introducerea de restricţii la nivel naţional.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inspecție pentru deschiderea nodului rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Publicat

în

Inspecție pentru deschiderea nodului rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

În acest moment, se desfășoară inspecția tehnică pentru a verifica elemenele de siguranță pentru bretelele 3 si 4.

Astfel, potrivit informațiilor de la fata locului ale ziarulunirea.ro, se pare că, în acest moment, inspecția celor de la CNAIR a avut loc, urmând ca cei de la Poliția Rutieră a autostrăzilor să se pronunțe și ei cu privire la elementele de siguranță a traficului, pentru a putea fi deschis circulației.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, dacă și inspecția poliției va decurge normal, între 16:30-17:00, circulația va urma a fi deschisă.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru învățământul online al elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Echipamente IT pentru învățământul online al elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Noșlac a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţare în mediul on-line prin dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei” în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ioan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă. Valoarea totală estimată a investiției este de 332.307,70, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi. Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă doreşte dotarea Şcolii Gimnaziale „loan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Specificaţii tehnice: Tablete

Sistem operare – Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services), cu suport oficial asigurat de producător pentru upgrade la cel puţin o versiune ulterioara
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit
Memorie – 16GB interna; 2GB RAM

Specificaţii tehnice: Laptopuri

CPU – Intel i3 generaţia 10 sau echivalent (scor minimum de 4.000 pe cpubenchmark.net)
Display – 15″-16″, HD.
Memorie RAM – minimum 8GB, DDR4
SSD – minimum 256GB,
Placă video – inclusă.
Cameră web – inclusă.
Conectivitate – wireless 802.11 ac, LAN 10/100/1000, bluetooth 4.2
Porturi – HDMI, USB 2.0, USB 3.0, RJ45, Audio jack combo
Greutate – mai mica de 2 Kg
Sistem de operare – Windows 10 sau echivalent

Specificaţii tehnice: Cameră web conferinţă

Video- Full HD 1080p 1920 x 1080 pixeli, autofocus, zoom minim lx HD
Unghi vizualizare minim – 75 grade diagonala
Microfon – distanta preluare minim 2,4m
Sunet – integrat si/sau extern
Codare – Codare H.264

Specificaţii tehnice: Proiectoare

Lumeni – 3000 ANSI mod normal şi 2000 ANSI economic
Rezoluţie nativă – 1280 x 800 pixeli
Contrast -15.000:1
Aspect imagine – 16:10
Conectori – VGA, HDMI, Composite video, USB

Specificaţii tehnice: Ecran proiecţie (perete)

Tip suport – perete
Diagonală – 2,5m
Telecomandă – da
Motor – da
Suprafaţa de proiectare – 150 x 200 cm

Produse solicitate

Tablete cu acces la internet – 103 bucăţi
Laptop – 25 bucăți
Cameră web conferinţă – 10 bucăți
Proiector – 10 bucăți
Ecran proiecţie (perete) – 10 bucăți

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea