Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Modernizarea grădiniței și creșei „Prichindel” din Cugir. La doar 6 luni de la începerea lucrărilor, 60% din proiect este finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o postare în mediul online, Primăria Cugir a prezentat stadiul lucrărilor de modernizare a grădiniței și creșei „Prichindel”, după șase luni de la începerea lucrărilor, aproape 60% din acestea sunt finalizate.

„Lucrările de modernizare a grădiniței și viitoare creșe „Prichindel” vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Este asigurarea pe care constructorul a dat-o astăzi primarului, Adrian Teban care s-a deplasat alături de Șeful Serviciului Urbanism, Victor Sava și de Administratorul Public, Marius Jibotean pentru a verifica stadiul fizic al investiției. „După șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, aproximativ 60% dintre acestea au fost executate. Este un ritm de lucru mulțumitor, care, dacă va fi păstrat, va scurta cu două luni termenul stabilit pentru execuție.” a declarat Adrian Teban.

Grădinița cu program prelungit „Prichindel” a intrat într-un amplu proces de modernizare în baza unui proiect al administrației locale, finanțat prin PNDL. „Vrem ca micuții să beneficieze de o locație primitoare, sigură și dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru activitatea lor de zi cu zi. Am urmărit să rezolvăm inclusiv problema părinților care se întorc la serviciu înaintea perioadei de 2 ani, astfel că, la Grădiniță Prichindel va funcționa inclusiv o creșă . Sperăm să acoperim această necesitate resimțită la nivel local și spun acest lucru deoarece experiența de la creșa „Kunterbunt” ne-a dovedit că sunt mulți părinți care nu au în grija cui să-i lase pe copiii sub trei ani, pe perioada în care sunt la muncă. De anul viitor vom avea trei grupe la „Prichindel”, unde cei mici vor primi îngrijirea specifică vârstei lor”.

Până în momentul de față au fost realizate lucrări de demolare, decopertare, recompartimentare, de execuție a șarpantei, a izolaţiei pereţilor exteriori, finizaje interioare la etaj, precum și înlocuierea parțială a instalaţiei sanitare și a celei electrice. Urmează să se înlocuiască cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată, şi să se monteze panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică.

Tot în cadrul proiectului, clădirea va fi dotată cu echipament şi mobilier specific, care să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupelor de copii. Curtea va fi la rândul ei amenajată, împrejmuită și dotată corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber” a scris Primăria orașului Cugir pe pagina de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea