Modernizarea Grădiniței din comuna Vințu de Jos: Licitația de peste 1.500.000 de lei, lansată în SEAP
Modernizarea Grădiniței din comuna Vințu de Jos: Licitația de peste 1.500.000 de lei, lansată în SEAP
Primăria comunei Vințu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de servicii de execuție lucrări, pentru modernizarea Grădiniței din localitatea Vințu de Jos. Valoarea totală a investiției este de 1.557.668,44 de lei, fără TVA.
Situaţia existentă
Clădirea se desfăşoară pe două niveluri: parter şi etaj. în plan are o formă dreptunghiulară cu unul din dreptunghiuri de 12.05 m x 8.65 m şi cu al doilea de 18.15 m x 11.75 m. La parter şi etaj sunt săli
de clasă, birouri, grupuri sanitare, bibliotecă, centrală termică şi arhivă, holuri de circulație. Pentru circulaţia pe verticală există o casă de scară.
Structura de rezistenţă a clădirii este alcătuită din pereţi portanţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm şi 25 cm şi cadre din beton armat, pe fundaţii continue din beton. Planşeele sunt din beton armat, cu grinzi la sălile mari. Acoperişul este de tip şarpantă cu învelitoare din ţiglă. Pereţii portanţi şi stâlpii au continuitate din fundaţii până la etaj.
Starea tehnică a clădirii este bună. Nu sunt fisuri, crăpături sau alte avarii la elementele structurale care să indice solicitarea acestora peste capacitatea lor portantă sau tasări ale terenului de fundare. Materialele din elementele de construcţie sunt bine conservate.
Propuneri privind reabilitarea clădirii
Conform proiectului, clădirea urmează a fi reparată:
– se propune refacerea stratului suport al pardoselii se la cota 0.00;
– se remodelează unele diafragme existente prin crearea de goluri de uşă sau fereastră şi se vor proteja corespunzător golurile nou create;
– se înlocuiesc buiandrugii necorespunzători;
– se recompartimentează zona parterului şi a etajului, cu ziduri neportante;
– se reface şarpanta din lemn şi învelitoare din ţiglă.
Având în vedere starea tehnică bună a clădirii, reparaţiile necesare sunt cele de finisaje şi reparaţii, care se pot face fără nicio restricţie.
În timpul finalizării execuţiei şi a exploatării se vor respecta toate normele şi normativele în vigoare, iar orice neconcordanţă cu expertiza va fi adusă la cunoştinţa proiectantului, a executantului şi expertului tehnic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ANPC: Atenționare asupra riscului apariției falșilor comisari în control la unitățile HORECA. Recomandări pentru operatorii economici
ANPC: Atenționare asupra riscului apariției falșilor comisari în control la unitățile HORECA. Recomandări pentru operatorii economici Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a organizat o sesiune de consiliere online dedicată mediului de afaceri din HORECA și turism, care își desfășoară activitatea în principalele zone de vacanță din România, în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest demers […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum o zi
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum o zi
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
11 decembrie – Ziua internațională a munților
-
Sportacum 3 zile
ACSM Codlea – Metalurgistul Cugir 0-2 (0-1) | Dublă Bura, „roș-albaștrii” au spart gheața în deplasare