Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Modernizarea drumului județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat, la aprobare în CJ

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Modernizarea drumului județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat, la aprobare în CJ

Drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos va fi modernizat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Consilierii județeni din Alba vor avea de dezbătut în ședința ordinara din octombrie 2024 aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.

Citește și: VIDEO | Transapuseana – DJ 107 I, povestea celei mai mari investiții din România, derulată pentru modernizarea unui drum județean

Se aprobă finanțarea de la bugetul local al UAT – Județul Alba a sumei de 180.140,89 lei, reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local conform prevederilor art. 4 alin. 6 din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. 1 lit. a-d din O.U.G. nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1333/2021.

Drumul județean DJ 704 A: DN 7 (Sebeş) – Pianu de Jos – Pianu de Sus – Strungari – Răchita – DN 67 C (Sebeşel) traversează localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Răchita, asigurând legătura cu drumul național DN7 și drumul național DN1.

Are lungimea totală de 24,393 km. Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0+000 – 0+280 și 5+050 – 24+393. Restul de 4,770 km este pietruit.

Tronsonul de 5,097 km de la km 0+000 la km 5+097 din drumul județean DJ704 A ce se dorește a fi modernizat este situat pe teritoriul administrativ al UAT Sebeș, Vințu de Jos și Pianu. Din punct de vedere al structurii rutiere acest tronson asfaltat pe primii 280 m și pietruit restul lungimii și este în stare REA de viabilitate.

Lucrările propuse a se executa pe drumul județean DJ 704A din județul Alba vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor de pe carosabil, vor asigura o circulație fluentă a traficului auto și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât și din punct de vedere socio-economic.

În octombrie 2022 s-a semnat Contractul de finanțare nr. 21790/13.10.2022 pentru investiție. În urma procedurilor de achiziții, s-au stabilit prețurile finale pentru realizarea obiectivului de investiții. Se impune astfel actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnicoeconomici și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Membrii PSD Alba și PES Activists au donat sânge pentru al patrulea an consecutiv

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă | Membrii PSD Alba și PES Activists au donat sânge pentru al patrulea an consecutiv Membrii PSD Alba și PES Activists au organizat, luni, o acțiune de donare de sânge, marcând astfel al patrulea an consecutiv de implicare în această inițiativă. Scopul acțiunii este de a oferi sprijin persoanelor bolnave care necesită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea