Rămâi conectat

Politică Administrație

Modernizarea drumului județean DJ 107H, de la Coșlariu Nou până la DN1: Consiliul Județean Alba solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Publicat

în

Modernizarea drumului județean DJ 107H, de la Coșlariu Nou până la DN1: Consiliul Județean Alba solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Consiliul Județean Alba a solicitat avizul de mediu pentru modernizarea drumului județean DJ 107H, de la Coșlariu Nou până la DN1. Valoarea investiției este de 3.996.953 lei fără T.V.A.

Prezentul proiect urmăreşte realizarea unei infrastructuri de transport care să asigure o circulaţie în condiţii optime de siguranţă şi confort pentru participanţii la trafic, prin modernizarea a două tronsoane din drumul judeţean DJ 107H, pe o lungime totală de 1.401 km, din care:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Tronson I – pe o lungime de 759 metri, între intersecţia cu DN 14B şi începutul rampei peste autostradă;

– Tronson II – pe o lungime de 642 metri, între sfârşitul rampei peste autostradă şi intersecţia cu DN 1.

Lucrarea ce face obiectul prezentului proiect se încadrează în categoria “C” – Construcţii de importanţă normală – în conformitate cu H.G. nr. 766/1997 “Regulament privind stabilirea categoriei de importanta a construcţiilor” si cu “Metodologie de stabilire a categoriei de importanta a construcţiilor”.

Drumul judeţean DJ 107 H este un drum de clasă tehnică IV, cu două benzi de circulaţie, cu o lăţime a părţii carosabile cuprinsă între 5,00 şi 5,50 metri şi o lăţime a platormei cuprinsă între 5,50 şi 6,00 metri.

Investiţia are ca scop sporirea siguranţei si confortului circulaţiei prin aducerea sectoarelor propuse spre modernizare în concordanţă cu nonnele in vigoare. La acestea trebuie adăugată dezvoltarea aşezărilor tranzitate de aceste sectoare de drum pe plan socio-cultural, ceea ce argumentează încă o dată necesitatea şi oportunitatea investiţiei.

Măsurile propuse pentru rezolvarea situaţiei existente atât în ceea ce priveşte sectoarele de drum sunt următoarele:
  • Realizarea unei structuri rutiere modeme, în conformitate cu nonnele tehnice în vigoare, care să satisfacă în mod concomitent atât susţinerea traficului actual şi de perspectivă, cât şi prevenirea apariţiei degradărilor cauzate de fenomenul de îngheţ-dezgheţ;
  • Adoptarea unor dimensiuni în conformitate cu normele tehnice în vigoare în ceea ce priveşte gabaritul platformei drumului şi realizarea unei sistematizări orizontale conformă cu normele în vigoare, în vederea sporirii siguranţei circulaţiei;
  • Asigurarea unui sistem de scurgere a apelor pluviale astfel încât acestea să fie colectate de pe versanţi şi de pe plaforma drumului şi apoi transportate şi descărcate în mod corespunzător, prin intermediul unor şanţuri, rigole şi podeţe;
  • Consolidarea corpului tronsonului 1 prin intermediul unor ziduri de sprijin.

În prezent sectoarele de drum studiate sunt realizate dintr-o pietruire de grosime variabilă aflată într-o stare mediocă şi rea, existând denivelări şi gropi, nefiind asigurată scurgerea eficientă a apelor pluviale de pe carosabil, fapt ce conduce la băltirea acesteia, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Modernizarea drumului studiat constă în realizarea unei structuri rutiere noi suplă/flexibilă, dimensionată în conformitate cu prevederile „Normativului pentru dimensionarea sistemelor mtiere suple şi semirigide” – indicativ PD 177/2001 şi care, din punct de vedere tehnico – economic, are costuri de execuţie medii, lucrări de întreţinere cu valori reduse, o durată medie de execuţie şi exploatare.

Tronsonul de drum a fost proiectat pentru o viteză de bază de 40-50 km/h şi o parte carosabilă de 6,00 m. Elementele geometrice proiectate în plan orizontal, vertical şi transversal respecta prescripţiile normelor tehnice în vigoare, pentru un drum de clasă tehnică IV.

Pentru a asigura o capacitate portantă cât mai bună, viabilitate şi protecţie sporită împotriva fenomenului de îngheţ – dezgheţ, pe întregul tronson se va dispune structură rutieră nouă.

Structura rutieră a fost dimensionată atât la încărcările date de trafic, cât şi pentru a rezista fenomenelor de îngheţ – dezgheţ, în conformitate cu normele tehnice în vigoare.

Soluţia propusă pentru noua structură rutieră a drumului constă în:
  • 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA16 rul. 50/70;
  • 6 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis BAD 22,4 rul. 50/70;
  • 15 cm strat de bază din piatră spartă;
  • 25 cm strat de fundaţie din balast;
  • 20 cm strat de formă din balast nisipos.

Partea carosabilă a fost proiectată cu două benzi de circulaţie, având o lăţime totală de 6,00 m. Profilul transversal al părţii carosabile în aliniament a fost realizat de tip profil acoperiş, cu pantă transversală de 2,5% înspre acostamente, iar acostamentele din piatră spartă cu pantă de 4% spre taluz pentru a asigura scurgerea apelor pluviale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare