Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea Drumului Județean 107I, „Transalpina de Apuseni”. Marius Hațegan: „Se toarnă aproape 1000 de tone de asfalt pe zi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea Drumului Județean 107I, „Transalpina de Apuseni”. Marius Hațegan: „Se toarnă aproape 1000 de tone de asfalt pe zi”

Într-o emisiune la postul Radio Unirea FM, Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, a făcut o serie de declarații importante legate de proiectul de modernizare a Drumului Județean 107 I, supranumit și „Transalpina de Apuseni”.

Citește și: VIDEO| Imagini SPECTACULOASE: S-au reluat lucrările de asfaltare la Transalpina de Apuseni, drumul care traversează culmile Munților Trascău

Potrivit lui Hațegan, proiectul este unul extrem de important pentru județul Alba și pentru România în ansamblu.

Potrivit declarațiilor sale, proiectul constă în reabilitarea a 80 de kilometri de drum județean, fiind cea mai mare investiție într-un drum județean din România.

Hațegan a explicat că pe lotul 1, lucrările au fost reluate cu trei luni în urmă și se desfășoară într-un ritm bun, fiind în grafic. De asemenea, s-a început și asfaltarea, iar lucrările sunt realizate cu o cantitate de aproximativ 1000 de tone de asfalt pe zi. Potrivit lui Hațegan, termenul de finalizare pentru lotul 1 este la sfârșitul anului, iar acesta va fi finalizat cu siguranță, în conformitate cu ritmul actual al lucrărilor.

De asemenea, Hațegan a declarat că lucrările au fost reluate și pe lotul 2, cu același constructor foarte bun. Cu toate acestea, termenul de finalizare este mai lung, deoarece pe acest lot există 14 poduri, ceea ce va întârzia puțin finalizarea acestui tronson. Cu toate acestea, Hațegan este încrezător că lotul 2 va fi finalizat în primăvara anului viitor.

Hațegan a subliniat că proiectul de reabilitare a Drumului Județean 107I este unul important pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât acesta va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la zonele turistice din zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea