// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Modernizare completă pentru Școala Generală Căpud printr-un proiect de investiții de 500.000 de lei

Într-o perioadă în care unele instituții de învățământ își închid porțile, altele se modernizează. Este cazul Școlii Generale Căpud, localitate aparținătoare orașului Teiuș. În cadrul instituției de învățământ activează o grădiniță, două clase I-IV cu predare simultană și ciclu gimnazial. Cadrele didactice care își desfășoară activitatea aici fac naveta zilnic din Teiuș.

”Lucrări de reparații s-au mai făcut, dar este pentru prima dată, de la înființare, când în această școală au loc lucrări de modernizare. Noi suntem pregătiți, mai așteptăm doar autorizația de la ISU ca să putem demara lucrările”, a declarat primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai.

Printr-un proiect de 500.000 de lei, Primăria Teiuș și-a arătat preocuparea pentru repararea și modernizarea școlii. Deși proiectul are termen de finalizare anul 2019, Mirel Hălălai, este optimist și speră ca, în cel mai scurt timp, elevii din localitate să poată beneficia de o școală modernă.

Fondurile alocate acestei investiții sunt de 500.000 de lei, din care peste 350.000 de lei din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar restul banilor vin de la bugetul local.

Investiția prevede lucrări de reabilitare şi modernizare, de anvelopare şi, respectiv, reparaţii capitale ale clădirii. Se consolidează fundația, se repară acoperișul, se modernizează sălile de clasă prin reparațiile pereților și pardoselii, dar se au în vedere și lucrări de anvelopare exterioară pentru obținerea unui consum energetic mai mic.

Școala va beneficia și de un sistem termic și de instalații sanitare.

Un lucru inedit este faptul că această modernizare le aduce elevilor o baie modernă, cu apă caldă și rece, în condițiile în care, în prezent grupul sanitar este din lemn, în curte, de tip latrină.

Beneficiarii direcți ai acestor ample lucrări de modernizare sunt elevii claselor I-VII care vor învăța de acum înainte într-un spațiu reabilitat și dotat conform cerințelor actuale.

Facebook