Rămâi conectat

Ştirea zilei

Moața din comuna Vidra care a luat nota zece curat la Matematică, la Bacalaureatul din acest an. Absolventa liceului „HCC” Abrud își dorește să studieze Psihologia, în Cluj-Napoca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moața din comuna Vidra care a luat nota zece curat la Matematică, la Bacalaureatul din acest an. Absolventa liceului „HCC” Abrud își dorește să studieze Psihologia, în Cluj-Napoca

Burz Sorina, moața din comuna Vidra, absolventă a Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, se poate mândri cu niște rezultate deosebite la Bacalaureatul din acest an.

Aceasta a reușit performanța de a obține nota 10 curat la matematică, asigurându-și astfel un loc printre elevii cei mai dedicați și mai bine pregătiți din județul nostru, la acest examen național.

Întrebată de Ziarul Unirea unde ar dori să își continue studiile, acum că examenul de Bacalaureat s-a încheiat, Sorina a răspuns că vrea să urmeze cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, departamentul de Psihologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, pentru a se pregăti pentru acest examen, tânăra moață a transmis că nu a mers la meditații sau ore suplimentare, declarând următoarele: „Ne-am bucurat de un fel de “meditații” gratuite din partea profesorilor de la clasă, pentru BAC.”

Școala în mediul online a fost, pentru mulți elevi din județ, precum și din țară, o adevărată provocare, la care aceștia au fost nevoiți în mod subit să se adapteze. În acest sens, Sorina a subliniat următoarele aspecte despre Învățământul din mediul digital: „Școala în mediul online a fost o provocare, la început, nu era nimeni pregătit pentru asta, dar lucrurile au evoluat de la sine, ne-am adaptat din mers, iar notele mi le-am menținut mai ușor după ce m-am familiarizat cu diversele platforme și modalități de evaluare online.”

Burz Sorina este, astfel, un reper pentru comuna sa și o mândrie pentru Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, grație capacității sale de a se adapta la schimbările care au avut loc pe parcursul acestui ultim an de liceu, precum și a ambiției de care aceasta a dat dovadă, pentru a obține această notă perfectă la Bacalaureat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: 1.000 de oameni, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Anul acesta, după doi ani de restricții cauzate de pandemie, Ziua Națională a României se va sărbătorii cu tot fastul, la Alba Iulia. Nu va lipsi nici capul de afiș al zilei de 1 Decembrie și anume parada militară. Aproximativ 1.000 de oameni și 60 de mijloace tehnice vor participa la parada din orașul Marii Uniri.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Efectivele Ministerului Apărării Naţionale vor număra aproape 600 de militari în blocurile de defilare pedestră, plus alţi circa 60 de militari pentru aproximativ 30 de echipaje ale mijloacelor de tehnică de luptă. MAI (plus SRI şi Crucea Roşie) va defila cu 50 de mijloace tehnice ale IPJ, Jandarmeriei şi ISU, poliţia prezentând inclusiv un detaşament cu câini.

Trebuie spus că Filiala Alba a Societăţii de Cruce Roşie va defila în premieră de „Ziua Naţională a României”, ca de altfel şi Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia, care va reconstitui un detaşament de soldaţi din Primul Război Mondial. Şi în acest an, după detaşamentul Gărzii de onoare va defila un detaşament al steagurilor de identificare a unităţilor militare participante la paradă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În principal, este vorba despre militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, dar şi ai altor mari unităţi şi unităţi militare din ţară: Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, Batalioanele 811 Infanterie „Dej” („Dragonii Transilvani”) şi 812 Infanterie „Bistriţa”, Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate „G-ral. Grigore Bălan” Bistriţa, Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” şi Batalionul 3 Artilerie An¬tiaeriană „Potaissa” Turda, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei şi Comandamentul Brigăzii 61 VM „G-ral. Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc, Batalionul 54 Sprijin Logistic „Ho¬rea, Cloşca şi Crişan” Târgu Mureş, Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Mon¬tană „Avram lancu” Brad, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba lulia. învăţământul militar va fi reprezentat de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba lulia (Statul Major al Forţelor Aeriene). Ministerul Afacerilor Interne va defila cu câte un detaşament de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li se va alătura un detaşament al Penitenciarului Aiud, defilarea pedestră fiind închisă de un detaşament al Crucii Roşii Alba.

Bineînţeles, nu va lipsi Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În total, vor fi 60 de mijloace tehnice de luptă (dintre care 7 rezerve): Humvee-uri (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), TAB-uri Piranha III, V şi Zimbru, lansatoare de rachete Himars şi complexe antiaeriene Gepard, aruncătoare de proiectile reactive şi autospeciale ale MAI, SRI şi Crucii Roşii şi mijloace de transport, poliţia având şi un detaşament cu câini.

Dacă vremea va fi favorabilă, cerul va fi survolat de 3 – 5 aeronave şi 2 – 4 elicoptere care vor decola de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel lonescu” Câmpia Turzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

Mai mulți reprezentanți ai mass-media din județul Alba au fost invitați în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie, la Cupa Presei la Pescuit- Ediția de Alba Iulia, organizată de senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.

Senatorul Matieș și-a invitat oaspeții la reședința sa din Galtiu, comuna Sântimbru, unde i-a delectat cu mâncare și căldura specifică unei gazde.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalul acestei activități, senatorul Matieș a împărțit chiar și premii pe măsura performanțelor invitaților săi.

„Am făcut o socializare, un pescuit, care, spre surprinderea mea, unii colegi din presă au prins crap românesc, crap ten. Au fost niște capturi extraordinare, oameni frumoși, povești frumoase. Unii au câștigat cupa „cel mai mare povestitor”, pentru că pește n-a prins.”, a transmis senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| INCENDIU în Petrești: Mai mulți baloți de fân au luat foc. Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Petrești: Mai mulți baloți de fân au luat foc. Intervin pompierii

Un incendiu a izbucnit în cursul serii de astăzi, 19 noiembrie, în Petrești.

Potrivit primelor informații, secția de pompieri Sebeș intervine în cooperare cu SVSU Sebeș pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Petrești, strada Mihai Viteazu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o anexă gospodăreasca.

UPDATE: Incendiul a fost localizat. Ard baloți de fân din interiorul anexei.

Forțele de intervenție prezente la locul solicitării lucrează la stingerea în totalitate a acestuia.

Nu sunt înregistrate victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea