Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Mişcarea Noua Republică din Alba vă aşteaptă să vă implicaţi în acţiunea politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mişcarea Noua Republică, o nouă forţă pe scena politică din judeţul Alba.

Mişcarea Noua Republică şi-a făcut simţită prezenţa prin apariţiile în media ale liderului Mihail Neamţu, precum şi printr-o activitate susţinută în reţelele de socializare ale simpatizanţilor acesteia. Mesajul în faţa cetăţenilor este unul de reîmprospătare a peisajului şi clasei politice din punct de vedere ideologic, moral şi programatic.

Fundamentul mişcării se regăseşte exprimat în cei 7 paşi către o nouă Românie, principii de bază în construcţia unei naţiuni moderne. Ca urmare firească a interesului trezit, mişcarea a prins rădăcini, şi-a oficializat statutul de organizaţie politică şi face pasul următor ca partid de sine stătător. În data de 9 august 2012, s-au desfăşurat la Sebeş alegerile pentru structura judeţeană a Partidului Noua Republică, având ca rezultat formarea echipei care se va ocupa de dezvoltarea organizaţiei în teritoriu. În funcţia de preşedinte a fost ales Dan Frăţilă, care va fi secondat de Nichita Comăniciu, ca vicepreşedinte. Din perspectiva evenimentelor recente de pe scena politică românească, Noua Republică se află în faţa unei sarcini dificile care presupune trezirea simţului civic în toţi cei care nu se regăsesc în oferta politică accesibilă în acest moment.

De aceea, Noua Republică transmite principii care susţin efortul de însănătoşire generală a societăţii româneşti: *reforma clasei politice (adoptarea unui cod etic şi de integritate pentru un Parlament curat; transparentizarea finanţării campaniilor electorale; limitarea mandatelor de primari şi preşedinţi de consilii judeţene la doar două (consecutive); adoptarea unei legi a lobby-ului); *reforma economică (relaxarea fiscalităţii – reducerea TVA şi CAS; listarea la bursă a tuturor companiilor de stat, a CASS şi a fondului de pensii; adoptarea normelor europene în procesul de redistribuire a banului public prin introducerea standardelor de cost, de procedură şi de calitate; stoparea abuzurilor funcţionarilor de stat la adresa întreprinzătorilor privaţi prin stabilirea unei alte priorităţi pentru efectuarea plăţilor: angajaţi – furnizori – creditori – stat; înfiinţarea Ghişeului unic pentru debirocratizarea sistemului administrativ); *reforme sociale (lansarea unui program naţional pentru natalitate responsabilă, prin educaţie pro-vita în şcoli, construcţia de creşe în parteneriat public-privat; o nouă lege a sănătăţii, pentru eficientizarea cheltuielilor şi stoparea furtului şi a risipei în sistemul sanitar public; meritocraţie în educaţie); *justiţie şi reformă instituţională  (redactarea şi adoptarea unei noi Constituţii, în orizontul de timp 2014-2018; aplicarea rezultatelor referendumului din 2009; asigurarea independenţei Justiţiei şi introducerea responsabilităţii magistraţilor; adoptarea unei reforme teritorial-administrative).

Noua Republică îşi reînnoieşte apelul către toţi cetăţenii responsabili şi îndeosebi către elitele profesionale, de a se implica în acţiunea politică directă, fără de care România nu va avea un Parlament alcătuit din oameni vrednici şi pricepuţi sau un Guvern responsabil în faţa timpului prezent şi a generaţiilor viitoare. Vă aşteptăm alături de noi! [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali” În data de 25 aprilie, rectorul Universității „1 decembrie” din Alba Iulia, a vorbit live la radiounirea.fm despre proiectele implementate în mandatele anterioare, dar și cât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea