Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), calificare în finală la Țiriac Foundation Trophy! Performanță extraordinară pentru tenismena uniristă!
Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), calificare în finală la Țiriac Foundation Trophy! Performanță extraordinară pentru tenismena uniristă, rezultat în premieră în carieră!
În semifinalele turneului din București, Miriam Bulgaru – Ekaterine Gorgodze, 3-6, 6-3, 6-2, după ce unirista a revenit de la 0-1. Competitoarea din Cetatea Marii Uniri s-a calificat în ultimul act, prevăzut mâine dimineață, unde va avea adversară pe Deichmann (Luxemburg), care a învins-o clar pe Patricia Țig.
Miriam Bulgaru a pierdut primul set, unul întrerupt din pricina ploii, la scorul de 3-3. Sportiva din Alba Iulia a condus cu 3-2, însă a cedat următoarele 4 game-uri. Gorgodze a început bine și al doilea set, cu un break, distanțându-se la 2-0. Miriam a anunat trei mingi de 0-3, și-a revenit, a pus stăpânire pe meci și a preluat conducerea (5-2), după ce a câștigat 5 game-uri consecutive și a egalat situația, fructificând a doua minge de set.
Setul decisiv a fost unul sub semnul echilibrului. Miriam a continuat să evolueze la un nivel ridicat, având oportunitatea să se detașeze la 3-1, dar oponenta a reușit să egaleze. Un nou break al uniristei duce scorul la 3-2 și apoi albaiuliancă s-a desprins la 4-2 și 5-2. Miriam s-a descătușat și a servit pentru adjudecarea partidei
Sportiva legitimată la CSM Unirea Alba Iulia a avut-o ca adversară, în semifinalele turneului Țiriac Foundation Trophy de la București, pe Ekaterine Gorgodze (32 de ani, 426 WTA), o altă tenismenă venită din calificări. În precedentele trei confruntări ale turneului, Miriam Bulgaru nu a cedat niciun set.
Miriam Bulgaru (202 WTA) a obținut cea mai importantă performanță a sezonului, calificându-se fără emoții în semifinale. Succesul din sferturi i-a asigurat lui Miriam prezența în prima ei semifinală din 2024, în circuitul Challanger, al doilea ca valoare din tenisul feminin. Ea mai jucase o dată în această fază, dar într-un turneu din circuitul ITF, la Stuttgart, unde a fost învinsă de o altă reprezentantă a României, Cristina Dinu.
Bulgaru (25 ani, 202 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 26 de minute de joc efectiv. În primul set, la scorul de 3-3, jocul a fost întrerupt de ploaie, iar la reluare Gorgodze (32 ani, 426 WTA) a controlat ostilităţile, impunându-se cu 6-3. Gorgodze a început bine şi actul secund, a condus cu 2-0 şi a avut trei şanse de 3-0, însă Bulgaru a revenit spectaculos, a câştigat cinci ghemuri consecutive, impunându-se cu 6-3.
Debutul setului decisiv a fost echilibrat, dar în cele din urmă Bulgaru a câştigat cu 6-2, după patru ghemuri la rând. Bulgaru a ieşit învingătoare şi în singurul său meci anterior cu Gorgodze (32 ani, 426 WTA), în 2023, la Santa Margherita, în primul tur, cu 6-3, 6-4.
Pentru Miriam Bulgaru aceasta este prima finală de nivel WTA 125, după ce prima semifinală a atins-o în 2023 la Ljubljana. Bulgaru şi-a asigurat un cec de 8.000 de dolari şi 81 de puncte WTA, în timp ce Gorgodze rămâne cu 5.300 de dolari şi 55 de puncte WTA. În cealaltă semifinală, Patricia Ţig a pierdut cu Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), scor 2-6, 0-6
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
12 octombrie | „Cupa Alba junior la Tenis de Câmp” II: Talent, muncă și pasiune. Competiție deschisă tuturor elevilor
12 octombrie | „Cupa Alba junior la Tenis de Câmp” II: Talent, muncă și pasiune. Competiție deschisă tuturor elevilor Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, organizează, cu scopul promovării tinerilor pasionați de tenis, cea de a II-a ediție a „Cupa Alba junior la Tenis de Câmp”.Competiția este deschisă tuturor elevilor din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum o zi
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume