Mirel Hălălai, primarul din Teiuș, a pierdut procesul civil cu ANI, dar nu are emoții cu privire la mandat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Curtea de Apel a constatat că raportul ANI din 2015 nu a indicat un conflict de interese administrativ

Curtea de Apel Alba Iulia a respins acțiunea civilă a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, inițiată în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și care a avut la bază raportul emis în 2015 privind existența unui posibil conflict de interese.

Mirel Hălălai nu are, însă, emoții cu privire la mandatul de primar, în condițiile în care instanța a considerat că raportul menționat nu a indicat un conflict de interese administrative, ci a reprezentat doar o sesizare a Parchetului cu privire la posibila infracțiune de conflict de interese. Decizia instanței are la bază chiar o precizare a reprezentanților ANI, care au arătat că raportul emis în anul 2015 nu are caracter de sancțiune administrativă.

ELIT

”Admite excepția inadmisibilității acțiunii, invocată prin întâmpinare de pârâtă. Respinge acțiunea formulată de reclamantul Hălălai Mirel Vasile, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia”, se precizează în minuta hotărârii de la Curtea de Apel, din data de 27 septembrie 2018.

Primarul din Teiuș a fost achitat definitiv în cauza penală în care a fost judecat pentru conflict de interese în ceea ce privește semnarea unor contracte între instituție și firma la care a fost asociat și director.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419