Rămâi conectat

Curier Județean

Mirel Hălălai, primarul din Teiuș, a pierdut procesul civil cu ANI, dar nu are emoții cu privire la mandat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel a constatat că raportul ANI din 2015 nu a indicat un conflict de interese administrativ

Curtea de Apel Alba Iulia a respins acțiunea civilă a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, inițiată în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și care a avut la bază raportul emis în 2015 privind existența unui posibil conflict de interese.

Mirel Hălălai nu are, însă, emoții cu privire la mandatul de primar, în condițiile în care instanța a considerat că raportul menționat nu a indicat un conflict de interese administrative, ci a reprezentat doar o sesizare a Parchetului cu privire la posibila infracțiune de conflict de interese. Decizia instanței are la bază chiar o precizare a reprezentanților ANI, care au arătat că raportul emis în anul 2015 nu are caracter de sancțiune administrativă.

”Admite excepția inadmisibilității acțiunii, invocată prin întâmpinare de pârâtă. Respinge acțiunea formulată de reclamantul Hălălai Mirel Vasile, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia”, se precizează în minuta hotărârii de la Curtea de Apel, din data de 27 septembrie 2018.

Primarul din Teiuș a fost achitat definitiv în cauza penală în care a fost judecat pentru conflict de interese în ceea ce privește semnarea unor contracte între instituție și firma la care a fost asociat și director.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea