Ziarul Unirea

Mircea Trifu: Despre tipologia PDL-istului

Această creaţie postdecembristă desprinsă din FSN-ul lui Ion Iliescu a revoluţionat complet mentalitatea clasică a comunistului anilor ’70-’80. Cântarea României a fost adaptată la cererile pieţei şi transformă rapid în sărbătoare naţională etno. Multă hăhăială, glume stupide aduse din curtea fabricii la televiziune şi adoptarea rapidă a imnului etno „Omul bun şi pomul copt” au fost bazele noii orânduiri. N-ar fi nicio problemă, şi dacă acest spectacol place majorităţii, să respectăm democraţia, să aşteptăm finalul lui.
Ceea ce m-a determinat însă să scriu aceste rânduri este scopul de a scoate în evidenţă profilul psihologic al acestui individ pe care l-aş numi noul „om nou” PDL-ist. O caractersitică a lui este conceptul că, odată ajuns la putere, s-a terminat cu transparenţa faţă de ceilalţi. Dacă este găsită o neregulă, el hăhăie sau pufăie şi dă o explicaţie: „Au fost hotărâri luate de Consiliul Local, în acest sens!” Deci odată ce au fost create ca instrumente, consiliile locale şi judeţene, s-a încheiat democraţia, din punctul lui de vedere. Cetăţenii nu trebuie să mai primească nicio explicaţie: de ce se taie parcuri, de ce se vând terenuri din domeniul public, de ce nu este cinematograf în oraşul „european” Alba Iulia? Cum s-au făcut parteneriatele public-private de milioane de euro? De ce Primăria Alba Iulia plăteşte 3 milioane de euro unei firme private? La urma urmei, faptul că Alba Iulia nu are nici acum o staţie de epurare modernă şi deversează dejecţiile în Mureş este considerat tot atributul hotărârilor Consiliului?”
Ceea ce este cel mai interesant aspect este „evoluţia” adepţilor acestui prototip neocomunist care susţine întregul angrenaj pentru câţiva mici şi o bere sau pentru nişte „realizări” fireşti, care oriunde în lume sunt considerate necesităţi primare ale unei comunităţi: apă, trotuar sau iluminat public.

Mircea TRIFU

ELIT

ADEZIUNE PLUS ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Vlad Voiculescu, despre decesele persoanelor infectate cu COVID-19: ”Nu este exclus să fie mii de morți în plus”

Vlad Voiculescu, despre decesele persoanelor infectate cu COVID-19: ”Nu este exclus să fie mii de morți în plus” Vlad Voiculescu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

ANI 5 martie 2012 at 19:54

Aveti dreptate, acesti nenorociti de PDL-isti daca au majoritate in consiliile locale supun aprobarii orice le trece prin cap ,la rindul lor consilierii fiind majoritari aproba in necunostinta de cauza in multe cazuri daca-i intrebi despre unele hotariri luate de ei cu o luna doua in urma nici nu stiu daca au aprobat sau nu, iar edilul portocaliu are acoperire ca a hotarit consiliul local.

Costel* 5 martie 2012 at 20:09

Acei ciocoi portocalii au fost votati de cei din Alba Iulia contra unei plase cu … ceva … si acum ne vaitam. Domnule Trifu jura pe Biblie ca nu ai votat pe Hava si intru in echipa cu dumneata . In ritm de manele PDL-iste Albaiulienii au votat intr-o veselie „omul nou” PDL-ist care fizic arata carunt, gargaragiu, umflat si cu mustata …

Marci 5 martie 2012 at 20:28

Ba trifule frate cum vorbesti tu de tipologii, cand tu, nu stiu daca ai terminat liceul?
Sa nu mai vorbim de cati oameni ai tepuit in imobiliare. Ai vrea sa facem o lista aici cu oamenii la care le-ai dat teapa?

Dorin 5 martie 2012 at 22:02

Lasa-l Marci , ca-i fain comicul asta ; parca-i Horatiu Malaiele , ca moaca , nu ca inteligenta :))

cetatean 6 martie 2012 at 9:13

Liceul l-a terminat sigur la HCC in 1990, daca imi amintesc bine, insa mascarici era inca de pe atunci ca radea toata lumea de el.

Aurelian 5 martie 2012 at 22:47

Trifule, „cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia”, oare de de nu te intereseaza pe tine soarta PNT-ului, cai inca plin de securisti si informatorii, si oare de ce te intereseaza soarta PDL?

Ana 5 martie 2012 at 23:34

Macar atata ar trebui sa stiti domnule Trifu , ca toata apa menajera si asa mai departe se deverseaza la canalizarea orasului si nu in Mures , care de altfel beneficiaza de diguri pe o lungime apreciabila , iar daca ati fi macar un pic corect ati recunoaste ca de cand este pd – ul la primarie s-au refacut canalizarile pe o gramada de strazi ba chiar si pe aleile dintre unele blocuri

Costel* 6 martie 2012 at 7:40

Ana draga canalizarea ca si canalizare se scurge intr-o totala veselie in Mures pentru ca rahatul curge nu se campeaza in canalul de scurgere.

Mircea TRIFU 5 martie 2012 at 23:49

Marci: Da. Te-as ruga sa-mi zici cui i-am dat eu teapa in imobiliare.

luly 5 martie 2012 at 23:59

Putina scoala Trifule ar fi nevoie ca sa poti si tu macar sa intelegi ce se intimpla pe linga tine. Nimeni nu o sa coboare la nivelul tau de semianalfabet sa-ti dea explicatii pe intelesul tau pentru ca timpul este pretios pentru toata lumea. Nu sa terminat democratia ci nu intelegi tu din lipsa de educatie.

Nasu 6 martie 2012 at 7:41

Nu stiu cine este acest Trif, dar se pare ca sta rau cu vederea sau se face ca nu-si vede „valorile liberale”.
Pai nene Trifule, sa stam si sa analizam ce s-a intamplat la Aiud. Sti dumneata ca terenul public a fost vandut comform Unor hotarari de Consiliu Local” unor prieteni ai lui dom primar? Vazi cum a intrat in posesia lui nenea „budibar” terenurile pe care Rusu le-a dat la ANL pentru locuinte si pe care onor dom Josan le-a dat aproape cu colac si lumanare unuia… Pai nene Trifule, tot dom primar de Aiud, pana nu demult trompete PNL la nivel judetean, a licitat lucrari catre societatea aia de-i zice Construct Invest, condusa de un liberal. Curios cum de a stiut ce scrie in casietulk de sarcini de a castigat doua licitatii la rand cu preturi modice pe care apoi le-a dublat sau triplat. Mai nene Trifule, sa sti mata ca si la noi in Aiud din doua cinematografe am ramas fara nici unul. Acum in unul se face gimnasdtica de intretinere pentrca aiudenii au cam pus osanza pe ei din prea mult stat degeaba, ca n-au unde sa munceasca, iar celalalt la aceasta ora este HOTEL pentru oamennii strazii, mai bine spus locuita sociala a domnului primar. Mai nene Trifule, sti tu ca la Aiud un primar care acum este trecut la cele drepte a inceput sa modernizeze statia de epurare, iar prietenul tau si coleg de partid nu a reusit in 16 ani sa faca decat sa rugineasca si sa uzeze moral utilajele cumparate pe bani grei? Mai nene Trifule, sti tu ca la Aiud otransparenta este asa de mare incat noi prostimea nu aflam niciodata ce se intampla si ca in dorinta de a se fface auzit dom primar boncane la acel post de radio pe care nu-l asculta aproape nimeni „Radio Eveniment” sau „escrement” cum spun la bascalie unii. Mai nene Trifule, apropo de „prototipul neocomunist sustinut cu mici si bere” sti tu cati mici si cata bere au baut brunetii din Feleud in campanie, la alegerile castigate ciudat de catre Josan? Daca nu sti intreabal pe Romica Popa, iti poate spune el cati bani a dat fiecarui rrromanas din Feleud. Asta asa ca si principiu, ca deswpre promisiuni, oauuuu le-a umplut podul.
Mai nene Trifule, tipologia de care spui matele este si tipologia colegilor tai. Se pare ca dupa sau la revolutia aia din 89 erai cam mic sa sti ca in majoritatea lor, colegii din PNL erau FSN-isti. Atunci cui ii faci morala?

Nasu 6 martie 2012 at 7:44

Mai nene TRifule! Apropo, Voi vota PSD . Daca nu candideaza cineva din PSD, ma mut cu toate neamurile la PDL, cel putin daca nu vine unul competent la carma municipiului, va veni una care are vointa si prieteni la conducerea judetului si nu numai.

Aurelian 6 martie 2012 at 15:49

Trif nu ii PNL-ist, ii si mai rau, ii din PNT, ii valetul dr.Vieru si din cand in cand mai ia cate o gura de aer prospat, ca mai scoate capul din groapa de gunoi a politici balgradene, sa mai improaste si el nitel noroi, cand sunt semnePiticul Atomic se plictiseste!

Ionel Pop 6 martie 2012 at 17:08

Este corect ce zici Mircea Trifu, numai ca lucrurile sunt de zeci de ori mai nenorocite. Vedeti, cum apare un on cu principii morale, cum vin zece catei sa-l latre. Ce pot face oamenii ca MT este sa-i ia majoritatea lui Mircea Hava din consiliul local, daca nu se va intampla cu omul acesta un dezastru hotarat de justitie. Sincer mi-ar parea rau sa se intample asta, dar nu este exclus.Pentru ca abuzul de putere naste monstri. Da, domnule Trifu, trebuie sa aveti incredere in sansa voastra. Este important!!! Va felicit pentru perseverenta si tenacitate.

luly 6 martie 2012 at 17:52

Catelul unuia sau altuia conteaza mai putin. Cel mai mult conteaza sa nu ajungem sa ne conduca analfabetii sau semianalfabetii, pentru ca restul merge de la sine.

Avraam 7 martie 2012 at 12:12

Reactiile postacilor de serviciu sunt pe masura.
E semn ca ai dreptate in tot ce ai scris.
La prosti nu le place adevarul, ii scoate din minti!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite