Ziarul Unirea

Mircea Trifu: ”Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor care cresc păsări în gospodării”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Ca urmare a introducerii în procedura de consultare publică a regulamentului referitor la plata parcării în Alba Iulia și posibile sancțiuni, inițiat de primarul Mircea Hava, la solicitarea mai multor cetățeni ai municipiului, am demarat acțiuni de consultare publică reală, întâlniri în sala de ședințe de pe strada Bucovinei din Alba Iulia, la care participă zeci de albaiulieni.

Am participat la mai multe întâlniri ce au avut loc în cartiere ale municipiului, la emisiuni de radio și televiziune și, nu în ultimul rând, am organizat și vor mai avea loc acțiuni de informare a albaiulienilor cu privire la această propunere a primarului Mircea Hava.

ELIT

Este foarte important faptul că, în ultima ședință a Consiliului Local Alba Iulia, primarul Hava a anunțat, spre mirarea tuturor, faptul că a inițiat acest proiect ce prevede taxe exagerate de parcare pentru a ne atrage atenția nouă, albaiulienilor, cu privire la acest subiect. Mi se pare că atitudinea primarului este una lipsită de seriozitate… Acum, primarul a făcut un pas înapoi și am sentimentul că pentru prima dată în ultimii 5-6 ani începe să se trezească la realitate…

Până acum, administrația locală doar a mimat consultarea publică, prin afișarea proiectelor pe site-ul primăriei, astfel încât reprezentanții presei și deopotrivă noi, albaiulienii, eram nevoiți să stăm la pândă pentru a vedea ce idei le mai vin inițiatorilor de proiecte. Foarte multe proiecte care afectează mii de albaiulieni au trecut, prin această procedură, fără ca oamenii să știe ce prevăd acestea. Cred că s-a dorit acest lucru! Sunt multe proiecte importante, care au impact asupra vieții cetățenilor municipiului și au ajuns în consiliul local ocolind o procedură reală de consultare publică – pe care noi vrem să o derulăm prin Asociația Infrastructură Alba Iulia.

În ceea ce privește regulamentul privind taxarea parcărilor se desprind, până în prezent, următoarele concluzii: pe site-ul ziarului Unirea am văzut un sondaj de opinie la care au participat, într-o singură zi, o mie de cetățeni; 62 la sută dintre aceștia își doresc să nu fie taxată parcarea în municipiul Alba Iulia, iar situația să rămână la fel ca până acum; o parte însemnată de cetățeni își doresc ca plata parcărilor să se facă în fața instituțiilor publice, dar nu pentru cei care lucrează în instituțiile respective. Mai există foarte puțini cetățeni ai municipiului care susțin că sunt de acord cu propunerea primarului, dar vor ca prețurile să fie mai mici, iar zonele să fie restrânse (anumite străzi să nu se regăsească în acest proiect).

De săptămâna viitoare, Asociația Infrastructură Alba Iulia va demara un proces mai activ de informare a albaiulienilor, prin amplasarea a două standuri de informare: unul în fața Cinematografului Dacia și celălalt în fața magazinului Unirea.

Aici, oamenii vor putea să scrie pe hârtie opiniile cu privire la acest proiect privind taxarea parcărilor, dar și cu privire la cel referitor la ridicarea mașinilor în municipiul Alba Iulia. Vrem să știm opinia albaiulienilor, pentru că și regulamentul privind ridicarea mașinilor s-a aflat în consultare publică tot pe site-ul primăriei, ocolindu-se consultarea publică reală a albaiulienilor.

Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, atât prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor, cât și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor din centrul orașului care cresc păsări în gospodării.

Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Senatorul PSD Călin Matieș: „Doliu național: a trecut în Senat legea vânzării ultimelor bucăți de România !”

Când o țară a trecut deja la vânzarea pământurilor arabile, ce mai trebuie să facem ca să trezim conștiința adormită… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Cioaca 3 august 2018 at 20:27

Trifule nu te dezminti, cand ti-am vazut poza de la nunta, ca purta-i palarie, mi-am adus aminte de un sofer, pus de PARTID, peste noapte „Presedinte CAP”, ca si ala cand nu intelegea nimic, sau era in clinci cu inginerii, punea de cate o „Adunare Generala”, ca sa-si demonstreze „dotarea cu sange in instalatie”! De fapt nu mai plange ca alba-iulienii, nu mai pot creste „ciriglii”, ca oricum orasul ii plin de ciori(mai multe cu 2 picioare si fara aripi)

Codru 4 august 2018 at 7:16

Noroc cu Hava si ceilalti consilieri ca daca era dupa tine promotorul starpirii gainilor din oras cine stie ce proiecte fantoma mai aveai de gand sa propui!

alexandru 7 august 2018 at 10:34

Buna ziua
aveti mai sus un comentariu rasist
Nu cred ca e normal ca siteul d-voastra sa permita asemenea comentarii.Nu e primul de acest gen.
Cred ca e momentul sa treaca si municipiul Alba Iulia peste rasisme si xenofoibii.
Multumesc.

Comentariile sunt oprite