Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Mircea Trifu: ”Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor care cresc păsări în gospodării”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca urmare a introducerii în procedura de consultare publică a regulamentului referitor la plata parcării în Alba Iulia și posibile sancțiuni, inițiat de primarul Mircea Hava, la solicitarea mai multor cetățeni ai municipiului, am demarat acțiuni de consultare publică reală, întâlniri în sala de ședințe de pe strada Bucovinei din Alba Iulia, la care participă zeci de albaiulieni.

Am participat la mai multe întâlniri ce au avut loc în cartiere ale municipiului, la emisiuni de radio și televiziune și, nu în ultimul rând, am organizat și vor mai avea loc acțiuni de informare a albaiulienilor cu privire la această propunere a primarului Mircea Hava.

Este foarte important faptul că, în ultima ședință a Consiliului Local Alba Iulia, primarul Hava a anunțat, spre mirarea tuturor, faptul că a inițiat acest proiect ce prevede taxe exagerate de parcare pentru a ne atrage atenția nouă, albaiulienilor, cu privire la acest subiect. Mi se pare că atitudinea primarului este una lipsită de seriozitate… Acum, primarul a făcut un pas înapoi și am sentimentul că pentru prima dată în ultimii 5-6 ani începe să se trezească la realitate…

Elit - Gustul Desăvârșit

Până acum, administrația locală doar a mimat consultarea publică, prin afișarea proiectelor pe site-ul primăriei, astfel încât reprezentanții presei și deopotrivă noi, albaiulienii, eram nevoiți să stăm la pândă pentru a vedea ce idei le mai vin inițiatorilor de proiecte. Foarte multe proiecte care afectează mii de albaiulieni au trecut, prin această procedură, fără ca oamenii să știe ce prevăd acestea. Cred că s-a dorit acest lucru! Sunt multe proiecte importante, care au impact asupra vieții cetățenilor municipiului și au ajuns în consiliul local ocolind o procedură reală de consultare publică – pe care noi vrem să o derulăm prin Asociația Infrastructură Alba Iulia.

În ceea ce privește regulamentul privind taxarea parcărilor se desprind, până în prezent, următoarele concluzii: pe site-ul ziarului Unirea am văzut un sondaj de opinie la care au participat, într-o singură zi, o mie de cetățeni; 62 la sută dintre aceștia își doresc să nu fie taxată parcarea în municipiul Alba Iulia, iar situația să rămână la fel ca până acum; o parte însemnată de cetățeni își doresc ca plata parcărilor să se facă în fața instituțiilor publice, dar nu pentru cei care lucrează în instituțiile respective. Mai există foarte puțini cetățeni ai municipiului care susțin că sunt de acord cu propunerea primarului, dar vor ca prețurile să fie mai mici, iar zonele să fie restrânse (anumite străzi să nu se regăsească în acest proiect).

De săptămâna viitoare, Asociația Infrastructură Alba Iulia va demara un proces mai activ de informare a albaiulienilor, prin amplasarea a două standuri de informare: unul în fața Cinematografului Dacia și celălalt în fața magazinului Unirea.

Aici, oamenii vor putea să scrie pe hârtie opiniile cu privire la acest proiect privind taxarea parcărilor, dar și cu privire la cel referitor la ridicarea mașinilor în municipiul Alba Iulia. Vrem să știm opinia albaiulienilor, pentru că și regulamentul privind ridicarea mașinilor s-a aflat în consultare publică tot pe site-ul primăriei, ocolindu-se consultarea publică reală a albaiulienilor.

Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, atât prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor, cât și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor din centrul orașului care cresc păsări în gospodării.

Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea