Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu: ”Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor care cresc păsări în gospodării”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a introducerii în procedura de consultare publică a regulamentului referitor la plata parcării în Alba Iulia și posibile sancțiuni, inițiat de primarul Mircea Hava, la solicitarea mai multor cetățeni ai municipiului, am demarat acțiuni de consultare publică reală, întâlniri în sala de ședințe de pe strada Bucovinei din Alba Iulia, la care participă zeci de albaiulieni.

Am participat la mai multe întâlniri ce au avut loc în cartiere ale municipiului, la emisiuni de radio și televiziune și, nu în ultimul rând, am organizat și vor mai avea loc acțiuni de informare a albaiulienilor cu privire la această propunere a primarului Mircea Hava.

Este foarte important faptul că, în ultima ședință a Consiliului Local Alba Iulia, primarul Hava a anunțat, spre mirarea tuturor, faptul că a inițiat acest proiect ce prevede taxe exagerate de parcare pentru a ne atrage atenția nouă, albaiulienilor, cu privire la acest subiect. Mi se pare că atitudinea primarului este una lipsită de seriozitate… Acum, primarul a făcut un pas înapoi și am sentimentul că pentru prima dată în ultimii 5-6 ani începe să se trezească la realitate…

Până acum, administrația locală doar a mimat consultarea publică, prin afișarea proiectelor pe site-ul primăriei, astfel încât reprezentanții presei și deopotrivă noi, albaiulienii, eram nevoiți să stăm la pândă pentru a vedea ce idei le mai vin inițiatorilor de proiecte. Foarte multe proiecte care afectează mii de albaiulieni au trecut, prin această procedură, fără ca oamenii să știe ce prevăd acestea. Cred că s-a dorit acest lucru! Sunt multe proiecte importante, care au impact asupra vieții cetățenilor municipiului și au ajuns în consiliul local ocolind o procedură reală de consultare publică – pe care noi vrem să o derulăm prin Asociația Infrastructură Alba Iulia.

În ceea ce privește regulamentul privind taxarea parcărilor se desprind, până în prezent, următoarele concluzii: pe site-ul ziarului Unirea am văzut un sondaj de opinie la care au participat, într-o singură zi, o mie de cetățeni; 62 la sută dintre aceștia își doresc să nu fie taxată parcarea în municipiul Alba Iulia, iar situația să rămână la fel ca până acum; o parte însemnată de cetățeni își doresc ca plata parcărilor să se facă în fața instituțiilor publice, dar nu pentru cei care lucrează în instituțiile respective. Mai există foarte puțini cetățeni ai municipiului care susțin că sunt de acord cu propunerea primarului, dar vor ca prețurile să fie mai mici, iar zonele să fie restrânse (anumite străzi să nu se regăsească în acest proiect).

De săptămâna viitoare, Asociația Infrastructură Alba Iulia va demara un proces mai activ de informare a albaiulienilor, prin amplasarea a două standuri de informare: unul în fața Cinematografului Dacia și celălalt în fața magazinului Unirea.

Aici, oamenii vor putea să scrie pe hârtie opiniile cu privire la acest proiect privind taxarea parcărilor, dar și cu privire la cel referitor la ridicarea mașinilor în municipiul Alba Iulia. Vrem să știm opinia albaiulienilor, pentru că și regulamentul privind ridicarea mașinilor s-a aflat în consultare publică tot pe site-ul primăriei, ocolindu-se consultarea publică reală a albaiulienilor.

Fractura dintre administrația locală și cetățeni va fi sudată de Asociația Infrastructură Alba Iulia. Deja sunt semnale clare că s-a reușit acest lucru, atât prin retragerea proiectului privind taxarea parcărilor, cât și a celui referitor la sancționarea albaiulienilor din centrul orașului care cresc păsări în gospodării.

Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea