Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Mircea Trifu: De ce refuză conducerea primăriei Alba Iulia să realizeze sistemul de canalizare pentru apa menajeră pe anumite străzi din municipiu?

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De ce refuză conducerea veșnică a primăriei Alba Iulia să realizeze sistemul de canalizare pentru apă menajeră pe strada Emil Racoviță și pe străzile Grigore Antipa, Humulești, Șiria, Simion Mândrescu, Rășinari, Ipotești, Cenade, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Alexandru Vlahuță, Barbu Șt. Delavrancea, Ion Gavrilă Ogoranu, Nina Casian, Alexandru Odobescu, Ion Creangă, Jules Verne, Anton Pann, Panait Istrati, Constantin Daicoviciu și Sarmizegetusa?

Am enumărat, cu intenție, cele 20 de străzi adiacente străzii Emil Racoviță și am pus o fotografie, primită de la primărie, cu situația juridică a străzilor, desenată în culori. Cu roșu sunt străzile private, cu albastru cele publice, iar cu mov cele mixte.

În mod mincinos, odată la 4 ani sau când sunt alegeri, propaganda pedelistă are obiceiul de a face un ghiveci mediatic cu întregi liste de străzi ce urmează a fi modernizate în anul următor, amestecând, cu intenție, studii de fezabilitate sau proiecte imaginare.

Toate acestea au ca și scop „îmbătatul cu apă rece” al albaiulienilor care locuiesc în zona respectivă, ba mai mult, mesajul subliminal fiind „ne votați pe noi, le facem, altfel nu!”

De peste 25 de ani funcționează metoda asta, chiar dacă, în realitate, rețelele de utilități ajung în final să fie făcute pe banii lor de către locuitori cărora ulterior li se percep impozite pe proprietate.

Din situația prezentată, în fotografia de mai jos, se vede foarte clar că majoritatea străzilor sunt private sau mixte, adică au sute de proprietari, mulți decedați, alții plecați din țară definitiv. Primăria nu poate să investească decât în domeniul public și atunci preferă să găsească în asta un motiv să nu mai facă nimic. Soluția ar fi una simplă și obligatorie: „Exproprierea”, dar de ce să o facă, așa cum s-a făcut pe str. Izvorului cu 10 lei pe mp și mai ales pentru cine?

În zonele respective, chiar dacă sunt mii de proprietari de parcele, locuiesc doar câteva sute și cum povestea un albaiulian că i-ar fi spus Hava personal, „Mă, voturile voastre le iau dintr-o scară de bloc în Țigănime”.

Și cam așa stă treaba fraților! Acesta este cruntul adevăr. În Arnsberg, locuiesc câteva mii de albaiulieni pe care mai bine-i minți de 20 de ani că demolezi „Turturica”, mai nou înoind minciuna că faci o parcare cu 13,5 milioane de lei, în condițiile în care primăriei nu-i mai ajung banii nici pentru plata angajaților și a ratelor pentru datoriile la bănci de peste 100 milioane euro, așa cum reiese din cifrele publice postate pe site-ul primăriei.

Așa că domnilor, care vă lăsați păcăliți la infinit de minciunile pedeliste, vă rog să-i întrebați pe locuitorii din strada Pădurii de câte ori, în ultimii 10 ani, a apărut „modernizarea străzii” în ziarul Unirea?

În final vă promit că, săptămânal, voi posta detalii reale dintr-o zonă nemodernizată a orașului.

P.S. Dacă vreuna din străzile enumărate are totuși rețea de canalizare să știți că au executat-o oamenii pe banii lor și nu primăria!!

Al dvs., consilier local al Acțiunii Naționale Alba ( A.N.A.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea