Mircea Trifu, consilier local A.N.A. – Proiect pentru modificarea „Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului parcărilor publice cu plată din Alba Iulia

Consilierul local A.N.A., Mircea Trifu, va depune în zilele următoare un Proiect de hotărâre în consiliul local pentru modificarea ” Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Alba Iulia.

„Principalele premise avute în vedere pentru redactarea unui nou Proiect de Regulament de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Alba lulia:

ELIT

-Determinarea numărului total de locuri de parcare existente la nivelul Municipiului Alba lulia cu respectarea tuturor normativelor aferente în vigoare.

-Crearea unei baze de date electronice, accesibilă tuturor, care să monitorizeze locurile de parcare existente la nivelul Municipiului Alba lulia (atât cele aferente parcărilor publice, cât și cele aferente parcărilor de reședință).

-Determinarea numărului de autovehicule înregistrate la nivelul Municipiului, precum și estimarea celor aflate în tranzit și care au nevoie să beneficieze de un loc de parcare.

-Individualizarea clară a atribuțiilor Serviciului Parcări, organizat la nivelul Municipiului Alba lulia, atât la nivelul întregului serviciu, cât și la nivelul fiecărui post în parte și asigurarea publicității acestora, pe site-ul Municipiului, pentru a se putea determina cu certitudine, de către orice persoană toate aspectele necesare unei informări complete și rezonabile.

-Determinarea numărului total de locuri de parcare aferente parcărilor publice cu plată.

-Stabilirea unui interval orar echitabil, raportat la serviciul oferit, în interesul cetățenilor.

-Stabilirea unui tarif echitabil și în interesul locuitorilor Municipiului Alba lulia, raportat la serviciul oferit.

-Delimitarea clară a zonelor aferente parcărilor de reședință și a celor aferente parcărilor publice, precum și realizarea unei concordanțe între cele două Regulamente.

Se vor determina zone de parcare mixte (cu plată în intervalul orar stabilit, respectiv de reședință în restul intervalului), având în vedere următoarele argumente:

a) Caracterul extrem de deficitar al numărului locurilor de parcare de reședință, raportat la nevoile efective ale locuitorilor Municipiului

b) La acest moment parcările de reședință nu acoperă necesarul de cel puțin un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă.

c) Ceea ce ar trebui să primeze în administrația publică locală este interesul locuitorilor.

d) Necesitatea eliminării discriminării între proprietarii de autovehicule

În cadrul zonelor de parcare mixtă se vor determina clar locurile de parcare aferente fiecărei zone, raportat la necesități și la posibilitatea onorării acestora, proporțional pentru toți locuitorii.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 14 octombrie 2019 at 13:51

Corect,in smart cityul lu peste daca vrei sa vezi ce locuri sunt libere ti se arata o hsrta de hartie petecita si facuta sul exact ca pe vremea invaziilor otomane! Apropo,in alte orase exista sisteme ok pt evidenta si administrarea locurilor de parcare,de ce nu se copiaza ce e bine facut si in loc se tot incearca inventarea gaurii la mscaroana?!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...