Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Mircea HAVA: Viitorul economic al municipiului Alba Iulia este sigur!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Interviu cu dl. Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia

    – Cum a trecut Primăria şi municipiul Alba Iulia prin perioada de criză a ultimilor ani?
– Datorită modului atent în care am gândit lucrurile cu mult timp înainte de a apărea criza, Primăria Alba Iulia a fost în ultimii trei ani principalul investitor din oraş. Cele peste 200 de milioane de euro atrase din fonduri europene, destinate proiectelor de dezvoltare, au dat de lucru firmelor, furnizorilor din Alba Iulia. Aceste proiecte au contribuit la păstrarea locurilor de muncă existente şi la crearea de noi locuri de muncă în municipiul Alba Iulia.
O dovadă clară a felului responsabil în care noi am lucrat este raportul Institului pentru Politici Publice ce plasează Primăria municipiului în top 5 în rândul administraţiilor publice în România în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.
Am considerat că responsabilitatea este mai importantă decât demagogia şi minciuna. Şi clar, am avut curaj. În plină criză economică am avut curajul de a folosi bani europeni pentru a pune la dispoziţia potenţialilor investitori un oraş cu  infrastructură edilitară şi de transport moderne. Tot ceea ce s-a făcut în ultimii ani va da mai multă certitudine şi siguranţă pentru oricine vrea să vină la noi să dezvolte o afacere.
– Cum credeţi că văd marii investitori oraşul nostru? Favorabil pentru afaceri solide şi de durată?
– Interesul unor firme mari pentru Alba Iulia (Dedeman) şi înfiinţarea unor parcuri de retail în oraş, dovedesc că potenţialul economic al oraşului este în creştere. Viitorul economic al municipiului este sigur! Pe măsură ce situaţia economică se va stabiliza, interesul companiilor mari pentru Alba Iulia va creşte.
Numai în ultimii doi ani, Alba Iulia a atras investiţii de peste 60 de milioane de euro şi a creat şi menţinut locuri de muncă pentru locuitori. Peste 1500 de noi locuri de muncă au fost create prin investiţiile derulate, prin fondurile pe care le-am avut la dispoziţie pentru proiectele destinate oraşului.
Obiectivul nostru este atragerea de noi investitori străini sau din Alba Iulia. Exemplu este compania belgiană VCST, care până la finalul lunii octombrie a acestui an, aduce în Alba Iulia peste 30 de milioane de euro şi prin care se vor crea peste 200 de locuri de muncă, etapizat, până în 2013. Sau investitori cum a fost Supremia, în Zona de Dezvoltare Economică pe care am înfiinţat-o în 2008, şi care a creat 130 de noi locuri de muncă.
Eu şi echipa de consilieri pe care o propun va avea ca obiective atragerea de noi investiţii în oraşul nostru, creşterea încasărilor la bugetul local, creşterea numărului de turişti, fructificarea întregului potenţial al Cetăţii şi, cel mai important, locuri de muncă şi o viaţă mai bună pentru albaiulieni.
Indiferent că vorbim despre proiecte de infrastructură, de proiecte sociale sau de investiţii, echipa consilierilor locali este vitală pentru primar şi pentru ceea ce poate face acesta. Fără majoritate în consiliul local, care să îmi susţină iniţiativele, nu poţi face dezvoltare cu adevărat în oraş. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare Anual, la data de 17 mai, este celebrată Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, pentru a încuraja cetăţenii din întreaga lume să prevină şi să controleze tensiunea arterială crescută ce constituie principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare. Această zi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea