// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Mircea Hava, unul dintre ”greii” fostului PDL, înlăturat de pe lista PNL la alegerile europarlamentare

PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban. Alte nume grele, precum Mircea Hava, Gheorghe Falcă sau Vlasile Blaga au fost înlăturate (pentru moment), potrivit unor surse din interiorul formaţiunii.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloş pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Buşoi.

Se pare că inclusiv preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureşan, dar a nominalizat-o şi pe Adina Vălean.

Cert este însă că “greii”, din fostul PDL, deşi luaţi în calcul iniţial, au fost traşi pe linie moartă. Pe lista de europarlamentare initial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă.

Sursele spun că decizia conducerii PNL de a îndepărta aceşti lideri vechi de pe listă a nemulţumit mai mulţi membri.

De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba şi Arad cu aceste nominalizări.

Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaţilor pentru europarlamentarele din 2019 vor fi stabilite în următorul Consiliu Naţional, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie.

“Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi”, a declarat recent preşedintele PNL.

Sursa Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la Mircea Hava, unul dintre ”greii” fostului PDL, înlăturat de pe lista PNL la alegerile europarlamentare

 1. HH 20.06.2018 la 8:47

  hava în ce domeniu are expertiza ?! A.. că la Bruxelles poate ajunge orice politruc asta da ! Însă să stăm liniștiți încă nu s-au definitivat listele !

 2. albaiulian 20.06.2018 la 9:42

  Deci conform lui Și-Că-Mandolină… Mircea Hava este cam prostanac și nu are „expertiză” în niciun domeniu… Hă, Hă, Hă…

 3. ciclop 20.06.2018 la 12:18

  primarul “Piata sfantul asteapta ” stie ca locuitorii orasului s-au saturat de “domnia ” sterila a lui si vrea si el acolo un cascaval mai mare , un os de ros pe multi euro.!!! , merita,nu, doar a “”realizat “” Piata sfantul asteapta intrun cincinal si trebuie sa afle si cei din UE despre “marile sale realizari” .

 4. coco 20.06.2018 la 13:12

  Si-a luat-o peste bot Mirciulica ??????
  Ha, ha, ha, ha, ha

 5. Gogu 20.06.2018 la 17:34

  Si uite asa sa spulberat ultima sansa a albaiulenilor sa scape de Foca Mustacioasa!!!!!Cat despre expertiza lui Orban pentru comisiile parlamentului european…….no coment.

 6. ?? 20.06.2018 la 22:03

  Pariu ca actualul pnl se rupe si renaste iar pdl-ul ?

 7. ciclop 22.06.2018 la 15:17

  raspuns pentru Gogu :

  este mai simplu sa nu-l mai votati pe primarul “Piata sfantul asteapta ” si scapati definitiv de el.

 8. pedelistul ...liberal 22.06.2018 la 17:04

  E vreun balgradean pe lista lu` Sica – mandolina ? Nu e ! Atunci…huooooooooooooooooooo !!!

 9. gerula 24.06.2018 la 1:37

  Bai nene e prea mare palaria pentru capul tau…pensioneazate ca sunt speciale.