Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: La Alba Iulia nu este vremea exerciţiilor de imagine!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Orice campanie electorală trebuie să fie despre oameni, despre ceea ce a fost făcut şi despre ce trebuie făcut pentru o comună, un oraş sau o ţară. Nu este pentru prima dată când cerem bun simţ şi decenţă, ca elemente definitorii ale acţiunilor şi ale discursului politic. La Alba Iulia, intoxicările, calomniile şi minciunile nu fac onoare niciunui politician care recurge la astfel de trucuri electorale.
Am susţinut, de acum mult timp, promovarea unui discurs politic pozitiv şi lipsit de patimă, lipsit de ură şi în care minciuna să fie ocolită. Pentru noi, albaiulienii, adevărul este valoarea care nu poate fi contestată, indiferent de vocile care susţin contrariul. Vreau doar să amintesc nenumăratele apeluri pe care le-am făcut la decenţă şi la fair-play, încă de la începutul anului. Vă amintiţi ce am primit în schimb? „Mircea Hava a ajuns la ciclu…electoral” şi o întreagă serie de jigniri aduse mie şi familiei mele. Presa locală şi naţională, mediile de socializare sau forum-urile au abundat de atacuri personale şi familiale proferate de unii adversari politici. Am mers mai departe, fără ură, fără supărare şi cu optimism. După luni întregi de apeluri la decenţă pe care le-am lansat, îmi pun speranţa şi sper că nu inutil, că solicitarea de fair play clamată de unul dintre contracandidaţii mei va fi probată de către acesta, colegii lui, dar şi de alţi contracandidaţi până la, dar şi după 10 iunie.
Referitor la invitaţia adresată de către acesta de a participa luni, ora 15.00 fac precizarea că agenda mea este planificată de mult timp şi am un alt program. Oricum, iniţiativele mele puse în aplicare sau soluţiile şi proiectele viitoare pentru Alba Iulia nu mai sunt demult un secret pentru albaiulieni. Actul de administraţie este unul permanent, indiferent de oră, indiferent de zi, indiferent că este sau nu campanie electorală. Administraţie performantă nu se poate face la cafea, ci în faţa oamenilor şi în faţa problemelor cu care aceştia se confruntă zi de zi.
Am adresat, la rândul meu, în urmă cu câteva luni, invitaţii tuturor politicienilor locali de a participa, de exemplu, la dezbaterea pe bugetul oraşului, pe priorităţile sale de investiţii, dar aceştia nu s-au înghesuit să apară. Le-am adresat invitaţii şi cu alte ocazii, răspunsul fiind de fiecare dată negativ. Îi voi invita şi în viitor, de fiecare dată când interesul albaiulienilor o va cere.
La Alba Iulia nu este vremea exerciţiilor de imagine! La Alba Iulia este vremea proiectelor şi vremea continuării procesului de transformare a oraşului !


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea