Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: ”Haideți duminică la vot să arătăm că România renaște!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragi albaiulieni, 

Va scriu cu inima deschisă, acum, înainte de 16 noiembrie 2014, o zi care poate deveni istorică pentru România. În același timp, aceeași dată, 16 noiembrie 2014, ar putea însemna o întoarcere în negura istoriei, din care, de prea mulți ani, încercăm să ieșim.

Depinde doar de noi și de alegerea pe care o vom face pe 16 noiembrie să fim parte a unei lumi la care am visat și pe care ne-am dorit-o mereu, să privim cu fruntea sus spre valorile reale ale Europei și să fim, noi înșine, una dintre ele. Sau să rămânem, pentru alți 5 ani, o țară inertă, la cheremul unei clici fără scrupule și coloană, care nu cunoaște rușinea în fața nefericirii românilor, care nu se dă înapoi de la nimic atunci când își urmărește interesul. Depinde doar de noi să răzbatem spre azurul unui viitor mai bun sau să acceptăm, cu capul în pământ, ciuma roșie care ne-a transformat țara într-o eternă aspirantă la democrație.

România nu înseamnă să privim unii la alții dezamăgiți de un prezent al disperării. România are toate argumentele pentru a fi o voce nu doar auzită ci și ascultată și apreciată în Europa. Acum are și șansa de a alege dacă într-adevăr asta și vrea să fie. Cunoscându-vă atât de bine, sunt convins ca, aici, în Alba și-n Ardeal, nu vorbele sunt cele care conving. Tocmai de aceea nu vreau decât să vă rog să ieșiți la vot, așa cum ați făcut-o și în primul tur al alegerilor prezidențiale. Restul va fi o consecință. Sunt sigur că maturitatea și conștiința vor decide și că, în final, vor face diferența.

Alba Iulia, Sibiul, Clujul, Aradul sau Timisoara au arătat mereu partea frumoasă a acestei țări. Au arătat că își pot croi singure soarta, că pot crește și se pot dezvolta într-un fel cu adevărat european, văzut și simțit de fiecare locuitor în parte. Cred cu tărie că și România merită aceeași soartă. Cred că România poate renaște și ea!

Indiferent de ceea ce vă spun și, de multe ori, încercă să vă impună partidele, televiziunile, șefii și, din păcate, uneori, chiar preoții, vă mai rog doar ca duminică să vă gândiți că dincolo de ceea ce se întâmplă acum, avem o datorie imensă față de cei pe care azi îi vedem o dată pe an, uneori mai puțin, rude sau prieteni goniți de nevoi din țara care ne-a fost dăruită. Față de copiii și nepoții noștri care nu vor ezita să se întrebe și să ne întrebe, peste ani, de ce am ales în 2014 să dăm credit unui comunism de care am fugit mai mult 50 de ani? Oricât de bine  ar fi el mascat sau deghizat.

Să ieșim cu toții, pe 16 noiembrie, la vot și să transformăm o duminică oarecare în DUMINICA DEMNITĂȚII. Să arătăm că ROMÂNIA RENAȘTE!

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Cu încredere și speranță,

Mircea HAVA, copreședinte ACL Alba, primar al municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local din Alba Iulia din 29 aprilie se află și un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Acestea vor fi majorate cu 10,4%, rata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea