Rămâi conectat

Curier Județean

Mircea Hava, despre campania de vaccinare la Alba Iulia: „Succesul unei campanii de vaccinare nu poate fi enunțat în lipsa recunoașterii efortului intens depus de către personalul medical”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Mircea Hava a dorit să transmită faptul că o campanie de vaccinare nu poate fi numită „de succes”, dacă efortul personalului medical implicat nu este recunoscut. Totodată, aceasta încurajează cetățenii să se vaccinere pentru a depăși „linia dintre criză și normalitate”.

„Suntem departe de a avea un deznodământ în privința campaniei de vaccinare, fie că privim local sau ne raportăm la nivel național. Totuși, observ că, de când ne-a luat virusul în primire, sunt mulți pasionați de statistici, de concluzii, mulți nepricepuți care miros de la o poștă a habarnism dar le place să se laude cu rezultate intermediare, să compare mere cu pere, să se măgulească public cu absolut orice. Chiar dacă nu le-a transpirat niciodată fruntea de la căutat soluții la vreo problemă.

Alba Iulia a fost de multe ori prima, pe prima pagină, cu multe pionierate. De data asta se punctează ca exemplară prezența la vaccinare. La nivel de municipii reședință de județ. E bine! Chiar dacă raportarea asta e ușor nefirească demografic. Dar succesul unei campanii de vaccinare nu poate fi enunțat în lipsa recunoașterii efortului intens depus de către personalul medical.

Fără să aibă parte de cine știe de avantaje, acești oameni sunt cei care au dus greul din spatele unor procente care, acum, pentru unii, sunt motive de a clama o victorie care nu le aparține. Înțepătura din brațul fiecărui om vaccinat poartă doar însemnul unei conștiințe civice, a unei alegeri personale și a efortului făcut de oamenii din sistemul de sănătate. Să confiști această realitate nu e decât un semn al oportunismului sau relei-voințe.

Îmi doresc mult să fim un exemplu. Dar, dacă mă întrebați pe mine, cred că până acum a fost doar o parte a datoriei împlinită. A celor care își fac meseria. Bine că n-am trăit crize ca cea a gripei spaniole și a marilor războaie, că nu știu cum ieșeam cu atitudini din soiul celor plângăcios-fals laudative. Sper să se treacă mai puțin în contul „realizărilor”, atunci când poziția spune că trebuie să-ți faci treaba și atât.

Îi încurajez pe cei care cred că vaccinarea este o soluție să arate, pe mai departe, că suntem hotărâți să depășim linia dintre criză și normalitate, iar celor care lucrează, efectiv, pe care nu-i întreabă mulți ce le lipsește, le doresc bună rânduială, spor și îi asigur că sunt singurii profesioniști datorită cărora statisticile se schimbă. În bine!”, a transmis europarlamentarul Mircea Hava, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea