Ziarul Unirea

Mircea Hava: Călin Potor, promisiunile şi albaiulienii

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Casa de filme usele îşi prezintă zilele acestea producţiile atent muncite şi migălos finisate de “marii vizionari” şi regizorii de conjunctură ai alianţei de stânga-dreapta, faţă-spate, sus-jos. În viaţa reală, care întotdeauna bate filmul, e nevoie însă de ceva mai mult decât regie, actorie şi scenariu. Mai ales dacă acestea sunt scrise prost şi jucate lamentabil. Iar cel mai bun exemplu este “vedeta” trimisă să re-re-re-candideze la Alba Iulia, dottore Călin “Potorin” Potor.
Oricine şi-a luat un răgaz din timpul preţios, a putut parcurge listele cu promisiuni ale domnului doctor şi a rămas instant impresionat-siderat: clădirile se lasă anvelopate, taxele se cer tăiate, spitalele trebuie dotate, pensionarii vor trebui să-şi schimbe cardurile cu unele mai performante ca să le-ncapă noile pensii uriaşe, tot ce mişcă sau e inert se poate îmbunătăţi, revigora, reabilita etc. Totul “se va”: face, drege, rezolva. Totul la viitor. Un viitor roşu aprins cu accente de galben palid pe care doctorul şi ai lui îl pregătesc, cum altfel, românilor. De fapt şi-l pregătesc lor, o ţară “la pachet”, de care să dispună când şi cum vor. Un film pe care toată lumea l-a mai văzut. Şi sunt foarte puţini cei cărora le-a şi plăcut, de obicei chiar actorii înşişi. De aceea devine greu de înţeles şi explicat, cum şi mai ales când se pot rezolva toate promisiunile astea. Ca un singur exemplu: domnul Potor anunţă izolarea termică a tuturor locuinţelor din toate localităţile. Nimic mai fals. Doar locuinţele colective, prioritar cele vechi, se pot anvelopa şi ne îndoim că acestea se pot regăsi în toate localităţile.
Rolul repartizat doctorului în noul film de campanie de o lună e acum un pic diferit. Avem de data asta în faţă un om răbdător şi pacifist, pentru că rolul de pitbull de la localele din iunie l-a depăşit complet, deşi alura l-ar fi recomandat. Ne vine greu să credem pentru că încă ne-au rămas în mintele strigătele de luptă ale domnului Potor din campania electorală precedentă. Dorinţa de a anihila, călcările în picioare, umilirea profesională, brutalitatea şi acuzaţiile erau atunci virtute pentru deputatul devenit între timp “client al bunului simţ”. Bunicii noştri aveau o vorbă pentru asta: “dracul se simte cel mai bine la mănăstire” sau “lupul îşi schimbă părul…”. Doar că nu freza face dintr-un veşnic candidat un deputat ales, pe care oamenii să se poată baza. Iar albaiulienii au înţeles asta încă din iunie.
E inutil să opui caracterul tânăr şi forţa de muncă ale lui Dorin Nistor unui om care a păgubit şi părăsit fiecare instituţie prin care a trecut. Poate ar trebui să privească cu adevărat spre sectorul privat, despre care vorbeşte fără habar. Unde performanţa tinerilor este evidentă. (vezi companiile din judeţul nostru). Când s-a întâlnit în mandatul său cu aceştia măcar să le asculte problemele, că de rezolvat nu a aşteptat nimeni de la el să le rezolve?
Ce a făcut Potor, concret, pentru albaiulieni? În 4 ani de mandat ca deputat a reuşit să piardă timpul şi să irosească banii exact degeaba. Singura realizare notabilă e una de… volum şi apetit. Însă şi asta strict personală. Pe măsură ce zilele de mandat se scurgeau, fotoliul de deputat era tot mai mic, o evoluţie firească, invers proporţională cu greutatea demnitarului, strict fizică, din păcate.
Pentru asta credem cu tărie că, pe 9 decembrie, când va rula genericul de final al filmului, dottore Potor va apărea cel mult la “în alte roluri” şi va găsi urma de demnitate să se retragă onorabil, pentru că e din cu totul alt film iar albaiulienii nu mai gustă de foarte mult timp sf-ul electoral.

Mircea HAVA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

Dana Groza 4 decembrie 2012 at 9:35

Va este frica, domnule Hava? Stiti proverbul: De ce ti-e frica nu scapi!…

HaHaHa 4 decembrie 2012 at 11:55

Acum ai aflat si tu cu ce se mananca politica. Bravo! E probabil o revansa pentru nesimtirea de la sala Uinrii… nesimtirea de 1 Decembrie. Pacat, dar asta e politica si nimic altceva.

Wolf 4 decembrie 2012 at 10:18

Marsav si josnic atac pentru cineva care mai este si primar ales. Sunt insa convins ca nu domnul primar cu figura de profesionist in cositorirea vaselor mari de arama a compus articolul; este o corvoada pe care daca ar fi realizat-o iar fi fost necesara o iarna intreaga si si-ar fi ruinat sanatatea in urma efortului depus, necesitand dupa aceasta ani intregi de refacere prin tratamente costisitoare a cerebrului stors de atata travaliu. Citind articolul mi-am dat seama de caracterul celui care l-a semnat, desi nu are capacitatea de a-l scrie, domnia sa comandandu-l doar; este sub nivelul genunchiului brostei cel sfadit. De altfe, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

yuuupiiii 4 decembrie 2012 at 11:18

jegoasa campanie a lui Hava. Oricum, se dovedeste ca Nistor nu se descurca singur. Daca este ales parlamentar ce o sa-i spuna presedintele camerei deputatilor? „Daca nu esti cuminte, sa vii maine tuns si cu Hava de mana?”

Oare hava are biberon pentru Nistor? Ii schimba scutecele? Ii da peste spate sa faca grrr si sa sa scape de colici? ii cumpara botosei albastri? Il plimba cu caruciorul prin mall? Il pupa cand se loveste ca sa ii treaca buba….? Merge la sedinta cu parintii?……etc….

nicusor 4 decembrie 2012 at 12:21

Am observat pe acest articol pete de sudoare!
Hava=Unire
Hava=Albaiulieni
Nimic mai fals!

bubu 4 decembrie 2012 at 13:58

Dottore putorina promite ca nu-l doare botu si o sa faca ce a facut si pana acum de ani buni:doarme pe banii statului-director,vice,parlamentar… dar domn primar cine la „facut om” si a „garantat” pentru el?!?!

herp 4 decembrie 2012 at 14:13

domnu’ hava, dar dvs ce-ati facut pentru… tineri? In afara de a fi sclavi pe plantatiile clientilor dvs politici, pe un salar de nimic, total in neconcordanta cu pregatirea multora dintre ei? Da, o sa sara postacii si-o sa vina cu textul ca „de lucru este, dar nu se inghesuie nimeni!”. Da, munca necalificata pe salarii mizerabile este destula. Dar ce ne facem cu cei care chiar s-au pregatit asiduu ani de-a randul, care au niste competente serioase si care ar fi vrut sa-si faca o familie aici in Alba Iulia, fara a avea norocul sa stie pe cineva in vreun partid/institutie publica ?
Unde-s investitorii? De ce nu avem si noi un parc industrial??? Ii angajam pe toti figuranti la grup corint? Cat despre Potor… nu-l cred cum nu te cred nici pe tine domnule Primar!

nicu 4 decembrie 2012 at 15:41

cand ma uit la tine ,vad un POPADAU, tu te uiti dimineata in oglinda ?…poponetu-le !!!

nimeni 4 decembrie 2012 at 15:44

Poate ca o sa spuna vre-o data Calin Potor care a fost motivul REAL al „despartirii” de tine (insa ma indoiesc ca o va face ca spre deosebire de tine este un om cu mult mai mult bun simt). Daca stiau alba-iulienii adevaratul motiv tu nu mai erai in acest moment primar bai „suggar daddy” ce esti ! In locul tau mi-ar fi si rusine sa mai deschid acest subiect dar se pare ca disperarea este mare ca ai tras de data asta cartea gresita cu hotzomanul de la finante pe care vrei sa-l trimiti in parlament.

Jupan Pedelist 4 decembrie 2012 at 15:47

A observat cineva cât de bine seamană în poza asta cu un cațeluș comunitar lățos ?

jenant 4 decembrie 2012 at 15:48

Mistocaresc, de mahala, dar de fapt, stilul mentorului de la Bucuresti. Fara subiect, colorat cu de toate pentru toti, plin de povete, proverbe si pilde de doi lei. Gradul de inteligenta a celor fara vocabular, poate fi detectat de la o posta, prin astfel de prestatii. Gresit sa crezi ca ce a fost la locale, se poate repeta la parlamentare.La alegeri, romanii se vor razbuna dur pt toate frustrarile ultimilor ani de pedelism jecmanitor.

justice 4 decembrie 2012 at 20:09

Observ in diferitele aparitii ale acestui cancer PDL-is descrieri ale contacandidatilor care sa nu fac altceva decat sa imi aminteasca exact cum sunt cei care le emit.

Costel* 4 decembrie 2012 at 20:19

Acest ARD-ei a vrut sa coaca azi ceva si a iesit un fas! Este ca si guvernatorul ce zice azi nu este bun maine. ARD-eilor timpul vostru a trecut, vine bruma …

romanul de serviciu 4 decembrie 2012 at 22:31

D.le M.H. ce grad de rudenie aveti cu dottore Potor? ……sunteti FIN sau NAS? ……Afacerile raman in familie? Binenteles! !!

Comentariile sunt oprite