Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Frenţiu, cetăţean de onoare al municipiului Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent la Blaj a avut loc festivitatea de înmânare a „Titlului de Cetăţean de Onoare” al municipiului domnului doctor Mircea Frenţiu, consilier local din partea PSD. A fost o festivitate grandioasă, ca şi sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain”, onoată de primarul Blajului, Gheorghe Rotar, ca şi de toate notabilităţile Blajului în frunte cu oamenii de alesă cultură şi nobilă ţinută morală, cum este prof. univ. dr. Ioan Buzaşi, el însuşi Cetăţean de onoare precum şi membrii familiei, din care fac parte trei medici şi un farmacist. Doctorul Mircea Frenţiu a primit acest titlu de excelenţă civică pentru activitatea sa în slujba comunităţii, ca medic chirurg de anvergură, director de spital municipal (pe care l-a renovat şi l-a dotat la cele mai înalte standarde) dar şi ca ctitor al Şcolii postliceale de asistente sanitare „Carol Davila”, din Blaj, care, în cei 10 ani de activitate a scos pe piaţa muncii peste 450 de asistente medicale, prezente azi fie în spitalele din ţară, fie în multe din ţările Uniunii Europene. Dar, ca om al Cetăţii Blajului, bastionul românilor şi al deşteptării noastre naţionale, doctorul Mircea Frenţiu, ca simplu cetăţean dar şi ca ales în Consiliul local, are meritul de a fi dat statutului de consilier local, o nouă ţinută, în care, ca reprezentant al Opoziţiei, să primeze interesul general al comunităţii şi nu cel de partid, cu ochelari de cal, care aduce atâtea pagube în multe oraşe şi comune din judeţ prin frecuşurile şi duelurile nepotrivite generate de apartenenţa la un partid sau altul. Din acest punct de vedere, atât doctorul Mircea Frenţiu cât şi ceilalţi consilieri de la Blaj merită cu toţii felicitaţi pentru faptul că în ultimii 4 ani au votat în deplin consens şi în unanimitate toate proiectele, unele iniţiate chiar de opoziţie, care vizau dezvoltarea edilitară a Blajului. Şi nu au fost puţine pentru că Blajul trăieşte şi cunoaşte la ora actuală o adevărată revoluţie în infrastructură. Toate străzile şi bulevardele, parcurile şi edificiile de cultură şi învăţământ au suferit schimbări radicale care dau oraşului de pe Târnave alura unei citadele moderne, înfloritoare, aşa cum merită această adevărată Mecă a românismului integral şi a credinţei catolice neşovăitoare. Uniţi şi solidari în vorbe şi fapte, consilierii locali de la Blaj au fost, într-adevăr, mâna dreaptă, adevărată a primarului Gheorghe Rotar, care, aşa cum apreciază cetăţenii oraşului, este cel mai bun gospodar din istoria urbei căreia i-a redat demnitatea de urbe românească, modernă, bine echipată, cu infrastructură şi civilizaţie la standarde europene.
Dar, la Blaj, s-a investit mult nu numai în infrastructură ci şi pe tărâmul creării unor locuri de muncă, generatoare de venituri atât pentru cetăţeni cât şi pentru Primărie. Puternicul concern german Bosch a investit aici în crearea unei fabrici de mare tehnicitate şi chiar în ziua decernării titlului de Cetăţean de Onoare domnului dr. Mircea Frenţiu, primarul Blajului anunţa realizarea unei noi investiţii de 43 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici Bosch ce va avea în final circa 1000 de noi locuri de muncă. La Blaj sunt însă aşteptaţi şi alţi investitori cu care se poartă, deocamdată, negocieri. De asemenea, tot ca o premieră, în acest an va începe construcţia centurii de ocolire a Blajului, pe o variantă nouă.
Pentru toate acestea, cred că consilierii locali de la Blaj merită cu toţii felicitaţi şi onoraţi, pentru că au adoptat o atitudine civică verticală, de adevăraţi cetăţeni, pusă în slujba comunităţii şi a celor care i-au votat şi ales. Drept pentru care ne scoatem pălăriile în faţa lor. Iar faptul că doctorul Mircea Frenţiu se numără printre ei nu poate fi decât o pildă de slujire cetăţenească devotată şi de implicare în viaţa comunităţii din care face parte, o recunoaştere a unor merite şi performanţe care adaugă Blajului noi file de istorie. Felicitări doctorului, felicitări primarului şi felicitări consilierilor locali ai municipiului Balj care ne oferă o pildă de unitate şi acţiune de care avem atâta nevoie în aceste zile! (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea