Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mircea Frenţiu: Atacul asupra naţiunii continuă, nu a „îngheţat”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu toate că Europa este în plină eră glaciară, cu toate că 16 victime ale îngheţului din cauza temperaturii scăzute de afară dar şi din casele românilor sunt o realitate a zilelor noastre, îngheţul nu a cuprins hoţia, minciuna şi atacul continuu şi pervers al FMI-ului şi a Băncii Mondiale asupra României. Astăzi, la peste 20 de ani de la Revoluţia din 1989, se strigă în Piaţa Universităţii: libertate, un cuvânt prea frumos pentru a ne lipsi de el vreodată. Astăzi, când România este membră în UE şi NATO parcă valoarea deciziei personale a fiecărui cetăţean român este diminuată şi deci ne poate duce la ideea că libertatea nu mai există decât ca şi cuvânt în dicţionarul limbii române. Îmi pun întrebarea dacă drepturile omului şi libertatea cetăţeanului sunt utilizate în mod real sau este doar o perdea de fum în ochii românilor care nu văd sau nu vor să vadă că bogăţiile ţării noastre se duc încet, încet din mâinile poporului român în mâinile finanţei internaţionale guvernate de FMI şi Banca Mondială. Suveranitatea naţională este cedată globalismului iniţiat de către aceşti „rechini de pradă” care ne vor vânduţi nu doar ca ţară ci vor să ne cumpere chiar şi sufletul.
Ştim că imediat după Revoluţie a apărut un slogan atât în presă cât şi la televiziuni dar mai ales în „gura oamenilor” şi acest slogan spunea: Noi nu ne vindem ţara. Am râs atunci de acel slogan pe care-l consideram o emanaţie a fostei puteri comuniste dar iată că astăzi, în anul de graţie 2012, râsul ne-a îngheţat pe buze. S-a început cu aşa-zisa privatizare a sectorului energetic al ţării care pentru orice ţară este un sector strategic şi ar trebui să fie în „mâinile ţării” nu în mâinile unor investitori străini care au peste 51% din acţiuni, ceea ce le permite să hotărască singuri strategia de dezvoltare şi mai ales cui să vândă energie. Ştim deja, este o legendă că „băieţii deştepţi” cumpără energie ieftină iar poporul pe cea mai scumpă. Principalele societăţi din sectorul energetic sunt vândute pe bani puţini unor investitori străini şi aş aminti două bogăţii importante ale ţării, gazul şi curentul electric: Distrigaz Nord cumpărat de societatea germană EON-RURH GAZ, Distrigaz Sud cumpărat de GAZ de FRANCE, Petrom SA vândut austriecilor de la OMV care în perioada respectivă conduceau U.E. şi l-au cerut cu insistenţă guvernului Năstase, Electrica Oltenia vândută cehilor de la CEZ, Electrica Banat şi Dobrogea – ENEL Italia, Electrica Moldova – EON Germania.
S-a început tot atunci privatizarea băncilor din România care au fost cumpărate cu peste 51% de societăţi omoloage occidentale. Încet, încet toate resursele financiare rezultate din câştigurile băncilor „drenau” spre banca-mamă din Occident. Chiar preşedintele ţării ne-a atras atenţia despre acest grav atentat la moneda naţională.
Tot în aceşti ani au început a fi decimate pur şi simplu pădurile din România, aurul verde al poporului român care nu este deloc înnobilat cu muncă românească ci vândut ca scânduri sau buşteni. Sute de milioane de metri cubi de lemn au luat drumul Occidentului.
România avea în 1989 cea mai bună cale ferată din Europa, CFR-ul fiind considerat ca cea de-a doua armată a ţării. Căile ferate erau electrificate şi transportul ieftin. Încet, încet nemaifiind întreţinute voit, căile ferate s-au degradat şi ele sunt vândute pe bucăţi inclusiv CFR-ul Marfă, poporul pierzând un mijloc de transport sigur şi ieftin. Cea de-a doua armată a ţării a fost decimată în fiecare zi şi în fiecare an pierzându-se importante locuri de muncă.
Astăzi se vând sute de hectare de pământ agricol occidentalilor pe un preţ de nimic datorită faptului că la ţară bătrânii nu mai sunt capabili să-l lucreze, tinerii au plecat în străinătate şi astfel se aşterne peste pământul negru şi gras al României un strat de mărăcini.
În Munţii Apuseni acţionează un alt rechin al finanţei internaţionale care vrea să concesioneze aurul de la Roşia Montană dar şi aurul alb precum uraniul şi metalele nobile care sunt necesare în tehnologia modernă spaţială, de comunicare şi de ce nu pentru arme sofisticate.
În acest an urmează vânzarea hidrocentralelor din România: Porţile de Fier, Argeş, Bicaz toate construite înainte de 1989 cu multe sacrificii şi pierderi de vieţi omeneşti cu o valoare inestimabilă care aduc ţării energie ieftină prin apele minunate ale ţării noastre şi prin apele venite de la însuşi Dumnezeu.
Probabil că urmează şi vânzarea Canalului Dunăre-Marea Neagră care are o valoare inestimabilă şi Casa Poporului, toate făcute cu sacrificiul poporului român înainte de 1989 care pur şi simplu se duc pe apa Sâmbetei.
Stimaţi politicieni, şi voi sunteţi români şi trebuie să ştiţi că bogăţiile solului şi subsolului României sunt ale poporului român, nu le puteţi înstrăina sau dacă le înstrăinaţi, neapărat statul trebuie să aibă 51% din acţiuni. Aceste bogăţii nu sunt ale noastre sunt ale copiilor şi nepoţilor noştri, au fost apărate de oameni ca Mircea, Ştefan, Mihai, Cuza iar noi toţi trebuie să le apărăm cu preţul sângelui. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Mircea  FRENŢIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea