Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mircea Frenţiu: Atacul asupra naţiunii continuă, nu a „îngheţat”

Publicat

în

Cu toate că Europa este în plină eră glaciară, cu toate că 16 victime ale îngheţului din cauza temperaturii scăzute de afară dar şi din casele românilor sunt o realitate a zilelor noastre, îngheţul nu a cuprins hoţia, minciuna şi atacul continuu şi pervers al FMI-ului şi a Băncii Mondiale asupra României. Astăzi, la peste 20 de ani de la Revoluţia din 1989, se strigă în Piaţa Universităţii: libertate, un cuvânt prea frumos pentru a ne lipsi de el vreodată. Astăzi, când România este membră în UE şi NATO parcă valoarea deciziei personale a fiecărui cetăţean român este diminuată şi deci ne poate duce la ideea că libertatea nu mai există decât ca şi cuvânt în dicţionarul limbii române. Îmi pun întrebarea dacă drepturile omului şi libertatea cetăţeanului sunt utilizate în mod real sau este doar o perdea de fum în ochii românilor care nu văd sau nu vor să vadă că bogăţiile ţării noastre se duc încet, încet din mâinile poporului român în mâinile finanţei internaţionale guvernate de FMI şi Banca Mondială. Suveranitatea naţională este cedată globalismului iniţiat de către aceşti „rechini de pradă” care ne vor vânduţi nu doar ca ţară ci vor să ne cumpere chiar şi sufletul.
Ştim că imediat după Revoluţie a apărut un slogan atât în presă cât şi la televiziuni dar mai ales în „gura oamenilor” şi acest slogan spunea: Noi nu ne vindem ţara. Am râs atunci de acel slogan pe care-l consideram o emanaţie a fostei puteri comuniste dar iată că astăzi, în anul de graţie 2012, râsul ne-a îngheţat pe buze. S-a început cu aşa-zisa privatizare a sectorului energetic al ţării care pentru orice ţară este un sector strategic şi ar trebui să fie în „mâinile ţării” nu în mâinile unor investitori străini care au peste 51% din acţiuni, ceea ce le permite să hotărască singuri strategia de dezvoltare şi mai ales cui să vândă energie. Ştim deja, este o legendă că „băieţii deştepţi” cumpără energie ieftină iar poporul pe cea mai scumpă. Principalele societăţi din sectorul energetic sunt vândute pe bani puţini unor investitori străini şi aş aminti două bogăţii importante ale ţării, gazul şi curentul electric: Distrigaz Nord cumpărat de societatea germană EON-RURH GAZ, Distrigaz Sud cumpărat de GAZ de FRANCE, Petrom SA vândut austriecilor de la OMV care în perioada respectivă conduceau U.E. şi l-au cerut cu insistenţă guvernului Năstase, Electrica Oltenia vândută cehilor de la CEZ, Electrica Banat şi Dobrogea – ENEL Italia, Electrica Moldova – EON Germania.
S-a început tot atunci privatizarea băncilor din România care au fost cumpărate cu peste 51% de societăţi omoloage occidentale. Încet, încet toate resursele financiare rezultate din câştigurile băncilor „drenau” spre banca-mamă din Occident. Chiar preşedintele ţării ne-a atras atenţia despre acest grav atentat la moneda naţională.
Tot în aceşti ani au început a fi decimate pur şi simplu pădurile din România, aurul verde al poporului român care nu este deloc înnobilat cu muncă românească ci vândut ca scânduri sau buşteni. Sute de milioane de metri cubi de lemn au luat drumul Occidentului.
România avea în 1989 cea mai bună cale ferată din Europa, CFR-ul fiind considerat ca cea de-a doua armată a ţării. Căile ferate erau electrificate şi transportul ieftin. Încet, încet nemaifiind întreţinute voit, căile ferate s-au degradat şi ele sunt vândute pe bucăţi inclusiv CFR-ul Marfă, poporul pierzând un mijloc de transport sigur şi ieftin. Cea de-a doua armată a ţării a fost decimată în fiecare zi şi în fiecare an pierzându-se importante locuri de muncă.
Astăzi se vând sute de hectare de pământ agricol occidentalilor pe un preţ de nimic datorită faptului că la ţară bătrânii nu mai sunt capabili să-l lucreze, tinerii au plecat în străinătate şi astfel se aşterne peste pământul negru şi gras al României un strat de mărăcini.
În Munţii Apuseni acţionează un alt rechin al finanţei internaţionale care vrea să concesioneze aurul de la Roşia Montană dar şi aurul alb precum uraniul şi metalele nobile care sunt necesare în tehnologia modernă spaţială, de comunicare şi de ce nu pentru arme sofisticate.
În acest an urmează vânzarea hidrocentralelor din România: Porţile de Fier, Argeş, Bicaz toate construite înainte de 1989 cu multe sacrificii şi pierderi de vieţi omeneşti cu o valoare inestimabilă care aduc ţării energie ieftină prin apele minunate ale ţării noastre şi prin apele venite de la însuşi Dumnezeu.
Probabil că urmează şi vânzarea Canalului Dunăre-Marea Neagră care are o valoare inestimabilă şi Casa Poporului, toate făcute cu sacrificiul poporului român înainte de 1989 care pur şi simplu se duc pe apa Sâmbetei.
Stimaţi politicieni, şi voi sunteţi români şi trebuie să ştiţi că bogăţiile solului şi subsolului României sunt ale poporului român, nu le puteţi înstrăina sau dacă le înstrăinaţi, neapărat statul trebuie să aibă 51% din acţiuni. Aceste bogăţii nu sunt ale noastre sunt ale copiilor şi nepoţilor noştri, au fost apărate de oameni ca Mircea, Ştefan, Mihai, Cuza iar noi toţi trebuie să le apărăm cu preţul sângelui. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Mircea  FRENŢIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare