Rămâi conectat

Actualitate

Minivacanța de Anul Nou liniștită, în județul Alba. Sute de polițiști au fost la datorie. Amenzi de peste 40.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În minivacanţa prilejuită de trecerea în Noul An, poliţiştii din judeţul Alba au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, peste 200 de poliţişti au acţionat zilnic, în judeţul Alba, în locurile cu aflux mare de public precum şi pe principalele artere rutiere, în vederea prevenirii evenimentelor negative şi diminuării riscului rutier.

Potrivit IPJ Alba, “zilnic, au acţionat peste 130 de poliţişti de ordine publică, 35 de poliţişti rutieri şi alţi 50 din cadrul celorlalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia au utilizat, în medie, 80 de autospeciale din care 11 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca cetăţenii să se bucure în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în primele zile ale noului an.

În această perioadă nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar aceasta se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din Alba au constatat 12 infracţiuni, dintre care 9 de natură judiciară şi 3 la regimul rutier.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 270 de sancţiuni, în valoare de 42.060 lei din care 27 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 226 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, majoritatea (125) pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

S-a intervenit la 59 de solicitări ale cetăţenilor, făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Exemplu:

La data de 02.01.2016, ora în jurul orelor 12.04, poliţiştii rutieri din Alba Iulia   l-au depistat pe C.R., de 32 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea, pe b-dul Ferdinand din Alba Iulia, un autoturism neînmatriculat, ce fusese radiat din circulaţie, de autorităţile poloneze, la data de 3 august 2015.

 

Faţă de C.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea