Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Transporturilor, la Alba Iulia: Sper să eliminăm pe cât posibil acest sport național al contestaților. Lucrăm la un proiect

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri, că Guvernul lucrează la un proiect de simplificare a procedurilor de achiziții, astfel încât să fie la standarde deja consacrate la nivelul UE, precizând că speră să se elimine pe cât posibil ”acest sport național al contestațiilor”.

”Am așteptări ca și cei care își oferă serviciile, care participă la licitații, care câștigă licitații, care încep să construiască, să se adapteze și să-și respecte angajamentele pe care le au, într-o relație de colaborare cu autoritatea contractantă și, de ce nu, într-o manieră colegială și față de ceilalți competitori din această piață. Nu sunt foarte mulți cei care pot face lucrări consistente în domeniul infrastructurii feroviare. Sper ca măcar de acum încolo, dat fiind că avem o mulțime de contracte, pe care statul le oferă spre licitare, cei care aplică la aceste licitații să o facă cu responsabilitate, în interesul companiei cât și al beneficiarului, să eliminăm pe cât posibil acest sport național al contestațiilor, care țin ani în șir proiectele pe loc”, a spus ministrul Transporturilor, prezent la cea de-a XII-a ediția a Conferinţelor Club Feroviar – Infrastructura.

El a subliniat, apoi, că este dreptul oricărei companii să conteste o licitație și să-și apere în instanțe acest drept, însă cere mai multă responsabilitate.

”Dar pe de altă parte, mai multă responsabilitate cred că ar contribui până la urmă la deblocarea mai multor proiecte, la construcția unei piețe mai ample pentru că este paradoxal, există resursă financiară pentru susținerea acestor proiecte, mă refer la cele care sunt pe fonduri europene și, pe de altă parte, din cauza timpilor mari de așteptare, până când se semnează un contract și se dă un ordin de începere, până la urmă, are de pierdut și compania de infrastructură, au de pierdut și cei care ofertează și nu în ultimul rând au de pierdut cetățenii României, care în loc să beneficieze de un transport mai modern, într-un timp mai scurt, așteaptă să se soluționeze în ani de zile contestații pe diverse spețe”, a mai spus Lucian Șova.

El a adăugat că Guvernul lucrează la un proiect pentru simplificarea procedurilor de achiziții.

”Avem și noi ca Guvern o responsabilitate în acest domeniu și vă spun că nu numai că privim cu atenție, lucrăm la un proiect de simplificare a procedurilor de achiziție, de aducere a procedurilor de achiziție în standarde deja consacrate în Uniunea Europeană, astfel încât acest proces de la elaborarea unui proiect până la implementarea sa să dureze mai puțin. Repet, e păcat pentru noi toți, că deși există resursă financiară pentru dezvoltarea României, pentru profit pentru companiile care prestează în domeniu, pentru beneficii, pentru companiile naționale care sunt cele care urmează să exploateze această infrastructură, stăm cu toții și privim unii la alții, stăm mult prin tribunale și până la urmă nu câștigă nimeni. Nici măcar, cred eu, cel care în final semnează contractul”, a afirmat ministrul Transporturilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea