Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătăţii vrea centre de reabilitare pentru dependența de droguri, în fiecare județ: „Trebuie să identificăm locații”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ministrul Sănătăţii vrea centre de reabilitare pentru dependența de droguri, în fiecare județ: „Trebuie să identificăm locații”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune, joi seara, că vrea să existe cel puțin un centru de reabilitare a persoanelor dependente de droguri, în special copii și adolescenți, în fiecare județ.

„Cred că putem ca până în prima parte a anului viitor să avem aceste centre funcționale”, a spus Alexandru Rafila.

„Pe mine cel mai mult mă preocupă situația legată de adolescenți și de copii, pentru că, în mod evident, riscurile pentru dezvoltarea lor, pentru viața lor sunt cele mai mari. Aici sunt două componente foarte importante. Sigur, una este de natură medicală – un consumator de droguri, mai ales dacă este unul care nu face lucrul ăsta ocazional, este o persoană bolnavă. Ori, dacă vreau să îi ajut, am nevoie de colaborarea lor, a famiilor lor. (…) Accesul însă la substanțe psihoactive este de competența Poliției”, a declarat la România TV Alexandru Rafila, scrie Mediafax.

Ministrul Sănătăţii admite că în prezent România are foarte puține centre de reabilitare.

„Noi avem rețeaua spitalelor de psihiatrie, unde pot fi tratate fazele acuze ale intoxicației, dar programe de reabilitare sunt puține. Pentru copii avem doar două, drept care am discutat că o să facem o rețea. Partea medicală trebuie să o rezolvăm într-un timp relativ scurt, să facem centre măcar unul pentru fiecare județ, unde să poată să meargă acești oameni și nu trebuie legate aceste centre de activitatea Ministerului de Interne, pentru că va exista reticență – nu mă duc acolo, pentru că sunt interogat. Aș vrea să facem aceste centre (…) nu într-un spital de psihiatrie, pentru că din nou apare reticență.

Trebuie să identificăm locații în județe, dar va trebui să lucrăm cu spitalele de psihiatrie care vor trebui să ne furnizeze personal specializat. (…) Cred că putem, fără niciun fel de problemă, ca până în prima parte a anului viitor să avem aceste centre funcționale”, adaugă Alexandru Rafila.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea