Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu DEMIS de către Florin Cîțu. Interimatul funcției va fi asigurat de Dan Barna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demiterea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan a fost anunțată oficial de către Florin Cîțu, iar cererea a fost înaintată spre Klaus Iohannis, arată DCNEWS.ro.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu.

Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis Florin Cîţu.

Andreea Moldovan, demisă de la Minister

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a mai spus premierul.

”Vom vedea ce facem în continuare, va fi o discuție în organele statutare ale partidului și va fi o decizie acolo.” a anunțat Ionuț Moșteanu, după decizia premierului Florin Cîțu de a-i da afară din Guvern pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan.

Întrebat dacă i se pare justificată decizia premierului, el a răspuns: ”Mie nu, nu mi se pare deloc justificată, mai ales că a fost o discuție în timpul zilei de luni, la care am și participat și părea că s-au clarificat niște lucruri și pașii următori”.

Despre ordinul privind metodologia de calcul cu privire la carantinare, Ionuț Moșteanu afirmă că, din ce știe, e o discuție veche de un an, iar premierul a fost informat. El susține că respectivul ordin publicat în Monitorul Oficial ”stabilea mai multe criterii și aducea mai multă claritate și echilibru”, fiind unele localități care testau, altele care nu testau. El admite că trebuia făcută o discuție între ministru, secretar de stat și premier, dar spune că nu era cazul de o demitere. ”Ministrul Voiculescu are susținerea partidului, a USR PLUS, și, din punctul meu de vedere este un act de agresiune al premierului în această coaliție” a mai spus Moșteanu, care a răspuns ferm că Voiculescu nu are vreo vină în acest caz.

Cu privire la coaliția de guvernare, Moșteanu a spus că urmează o discuție astăzi în organele de conducere ale USR PLUS: ”O să decidem”, a anunțat el.

Sursa: DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea