Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul propus al Finanțelor Publice: Sub conducerea mea nu vor fi taxe și impozite noi și nici nu vor fi crescute cele actuale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În România nu vor fi taxe şi impozite suplimentare şi nici nu se vor creşte actualele taxe, sub conducerea mea, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul propus al Finanţelor Publice.

„Nu se va adopta în acest an nicio taxă suplimentară, nicio creştere a unei taxe, impozit şi aşa mai departe. Asta este abordarea mea. Sub conducerea mea nu se vor pune în România taxe şi impozite suplimentare, nici număr, nici cuantum, obligaţia mea e să fac invers”, a spus Teodorovici luni, 29 ianuarie, după audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite.

În ceea ce priveşte o eventuală cotă progresivă de impozitare, acesta a precizat că măsura trebuie analizată, dar dacă se constată că aceasta nu aduce beneficii contribuabililor, nu se va aplica.

„În acest an, vom analiza acest nou concept pentru că nu este o chestiune simplă, este una de concept fiscal, un lucru care depinde mult de structura de informatizare a fiscului. Voi gândi, analiza, vom vedea care este o abordare bună, care sunt beneficiile. Nu exclud nimic atâta timp cât are o logică. Dacă nu are o logică, nu se aplică. Nu se aplică dacă nu este un lucru mai bun pentru români. Nu o să vedeţi să aplic ceva care o să fie contestat de mediul de afaceri, de contribuabili”, a arătat ministrul Finanţelor.

Acesta a precizat că actualul ministru, Ionuţ Mişa, ar putea lucra alături de el.

„Am avut o discuţie cu dânsul ieri şi din punctul meu de vedere ar trebui să continue într-o formulă alături de mine. Nu am vorbit de o funcţie, ci de această propunere”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea