Ministrul Muncii: Voucherele de vacanță și norma de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018, în bani
Voucherele de vacanță și normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la finalul dezbaterilor de marți din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților privind proiectul Legii salarizării în sistemul bugetar.
„Mai mulți bugetari iau tichete de masă anul acesta și, de asemenea, este o ordonanță de urgență, dată de Guvernul României, în care toți bugetarii iau un voucher de vacanță, dar care nu este în bani, cum este anul viitor, ci este tichet. S-a rămas pe această variantă, până la începutul anului viitor, iar la începutul anului viitor urmează să se acorde și aceste drepturi, în bani de data aceasta, nu în tichet”, a explicat Olguța Vasilescu.
Aceasta a afirmat, de asemenea, că au fost făcute o serie de reglaje în ceea ce privește salarizarea primarilor, făcându-se o diferențiere între primarul de oraș și primarul de comună, care au același număr de locuitori.
„Nu a fost nicio majorare la primari. Sunt foarte mici reglaje. În general, înainte, în lege, se spunea localitate sub 20.000 de locuitori, de exemplu, dar nu se făcea distincția dacă e vorba de oraș sau de comună, pentru că sunt și comune foarte mari în România, până în 20.000 de locuitori. Practic, doar aceste reglaje au fost. Nu sunt creșteri pentru anumiți primari. S-a făcut o diferențiere între primar de oraș și primar de comună, care au același număr de locuitori. Și primarul general al Capitalei, atât a fost făcută”, a precizat ministrul Muncii, subliniind că inițial Comisia operase niște scăderi, dar că „astăzi le-a adus la loc în varianta Senatului”.
Lia Olguța Vasilescu a menționat, de asemenea, că în Comisia de muncă s-a decis ca plafonul de 30 pentru sporuri să treacă în cazul Apărării și Ordinii Publice pe ordonatorul principal de credite și nu pe fiecare ordonator de credite cum s-a stabilit pentru ceilalți bugetari.
Această decizie a fost luată după ce președintele Sindicatelor din Poliție, Dumitru Coarnă, a protestat în comisie, nemulțumit de prevederile articolului 25 privind sporurile. Acesta a afirmat că angajații din Ministerul de Interne sunt „mari consumatori de sporuri”, lucrează noaptea, sâmbătă, duminică, iar noua variantă a proiectului Legii salarizării pune plafon la sporuri, ceea ce va însemna că angajații din Ministerul de Interne „închid și pleacă acasă” sau vor protesta.
„Domnul Coarnă niciodată nu este mulțumit. Dacă o să îl întrebați, și acum o să vă spună că nu e mulțumit, pentru că de câte ori am negociat cu dumnealui și ne-am înțeles, a mai venit și a mai cerut 3 lucruri. Exact asta s-a întâmplat și astăzi. După ce a obținut și să treacă Apărarea și Ordinea publică pe ordonatorul principal de credite, gradația să se calculeze altfel decât până acum, a venit acum și cu fidelitatea. Deci, domnul Coarnă niciodată nu este mulțumit”, a spus Olguța Vasilescu.
sursa: Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii