Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Muncii: Voucherele de vacanță și norma de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018, în bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voucherele de vacanță și normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la finalul dezbaterilor de marți din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților privind proiectul Legii salarizării în sistemul bugetar.

„Mai mulți bugetari iau tichete de masă anul acesta și, de asemenea, este o ordonanță de urgență, dată de Guvernul României, în care toți bugetarii iau un voucher de vacanță, dar care nu este în bani, cum este anul viitor, ci este tichet. S-a rămas pe această variantă, până la începutul anului viitor, iar la începutul anului viitor urmează să se acorde și aceste drepturi, în bani de data aceasta, nu în tichet”, a explicat Olguța Vasilescu.

Aceasta a afirmat, de asemenea, că au fost făcute o serie de reglaje în ceea ce privește salarizarea primarilor, făcându-se o diferențiere între primarul de oraș și primarul de comună, care au același număr de locuitori.

„Nu a fost nicio majorare la primari. Sunt foarte mici reglaje. În general, înainte, în lege, se spunea localitate sub 20.000 de locuitori, de exemplu, dar nu se făcea distincția dacă e vorba de oraș sau de comună, pentru că sunt și comune foarte mari în România, până în 20.000 de locuitori. Practic, doar aceste reglaje au fost. Nu sunt creșteri pentru anumiți primari. S-a făcut o diferențiere între primar de oraș și primar de comună, care au același număr de locuitori. Și primarul general al Capitalei, atât a fost făcută”, a precizat ministrul Muncii, subliniind că inițial Comisia operase niște scăderi, dar că „astăzi le-a adus la loc în varianta Senatului”.

Lia Olguța Vasilescu a menționat, de asemenea, că în Comisia de muncă s-a decis ca plafonul de 30 pentru sporuri să treacă în cazul Apărării și Ordinii Publice pe ordonatorul principal de credite și nu pe fiecare ordonator de credite cum s-a stabilit pentru ceilalți bugetari.

Această decizie a fost luată după ce președintele Sindicatelor din Poliție, Dumitru Coarnă, a protestat în comisie, nemulțumit de prevederile articolului 25 privind sporurile. Acesta a afirmat că angajații din Ministerul de Interne sunt „mari consumatori de sporuri”, lucrează noaptea, sâmbătă, duminică, iar noua variantă a proiectului Legii salarizării pune plafon la sporuri, ceea ce va însemna că angajații din Ministerul de Interne „închid și pleacă acasă” sau vor protesta.

„Domnul Coarnă niciodată nu este mulțumit. Dacă o să îl întrebați, și acum o să vă spună că nu e mulțumit, pentru că de câte ori am negociat cu dumnealui și ne-am înțeles, a mai venit și a mai cerut 3 lucruri. Exact asta s-a întâmplat și astăzi. După ce a obținut și să treacă Apărarea și Ordinea publică pe ordonatorul principal de credite, gradația să se calculeze altfel decât până acum, a venit acum și cu fidelitatea. Deci, domnul Coarnă niciodată nu este mulțumit”, a spus Olguța Vasilescu.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea