Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru credincioșii din întreaga lume va începe Postul Crăciunului, adică nu vor mai fi consumate alimente de proveniență animale, precum lactate, carne sau ouă. De asemenea, calendarul ortodox îl cinstește pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat de către Iisus Hristos în misiunile sale în lupta împotriva ereziilor.

Sfântul Filip a învățat carte încă de la mic, iar datorită părinților săi a ajuns iscusit în Sfânta Scriptură. Acest Apostol a înțeles proorocirile despre Mesia Cel Așteptat pe care avea să-l întâlneacsă câțiva ani mai târziu.

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. Urări de Sfântul Andrei și felicitări de Sf Andrei pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Așa se face că Domnul a aflat de acest slujitor, iar când a ajuns pe pământ a decis să-l cunoască. Filip n-a vrut să se bucure doar el de întâlnirea cu Isus Hristos așa că i-a spus și prietenului său Natanail.

Sfântul Apostol Filip a făcut în timpul vieții foarte mult fapte bune și minuni, dar avea să fie răstignit cu capul în jos în cetatea Hierapolis, din centrul Asiei Mici.

În momentul în care își aștepta sfârșitul Sfântul Filip se ruga lui Dumnezeu pentru vrăjmașii săi. Auzind aceste rugăminți Domnul a poruncit îndată pământului ca cei vii să revină la viață, lăsând în adâncuri numai antipatul și popii viperii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Dragobete 2024 • SMS-uri haioase și amuzante de Dragobete • Felicitări romantice, mesaje de dragoste pentru el sau ea de ziua îndrăgostiţilor la români • Mesaje sincere de iubire pentru îndrăgostiți Sărbătoare cu dată fixă în tradiţia română, Dragobetele este sărbătorit în fiecare an în 24 februarie, fiind un bun prilej în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea