14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pentru credincioșii din întreaga lume va începe Postul Crăciunului, adică nu vor mai fi consumate alimente de proveniență animale, precum lactate, carne sau ouă. De asemenea, calendarul ortodox îl cinstește pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat de către Iisus Hristos în misiunile sale în lupta împotriva ereziilor.

Sfântul Filip a învățat carte încă de la mic, iar datorită părinților săi a ajuns iscusit în Sfânta Scriptură. Acest Apostol a înțeles proorocirile despre Mesia Cel Așteptat pe care avea să-l întâlneacsă câțiva ani mai târziu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. Urări de Sfântul Andrei și felicitări de Sf Andrei pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

a se face că Domnul a aflat de acest slujitor, iar când a ajuns pe pământ a decis să-l cunoască. Filip n-a vrut să se bucure doar el de întâlnirea cu Isus Hristos așa că i-a spus și prietenului său Natanail.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Sfântul Apostol Filip a făcut în timpul vieții foarte mult fapte bune și minuni, dar avea să fie răstignit cu capul în jos în cetatea Hierapolis, din centrul Asiei Mici.

În momentul în care își aștepta sfârșitul Sfântul Filip se ruga lui Dumnezeu pentru vrăjmașii săi. Auzind aceste rugăminți Domnul a poruncit îndată pământului ca cei vii să revină la viață, lăsând în adâncuri numai antipatul și popii viperii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419