Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Muncii: Nu vor mai exista resurse dacă sistemul se va împărți în pensii speciale. Să se revină la un sistem unitar 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a afirmat, recent, că în România ar trebui să se revină la un sistem de pensii unitar pentru că nu vor mai exista resurse dacă acesta se va împărţi în pensii speciale.

pensionar sarac„Prin punctul de pensie încercăm să existe o echitate între cât ai contribuit şi cât vei lua. Pensiile speciale creează niste avantaje în plus – nu ca nu le-ar merita oamenii aceia, dar banii sunt luaţi de la toţi ceilalti. Iau dintr-un cos mare si dau unor categorii speciale niște pensii care creează o structura privilegiata. Dacă vom continua asa, pensiile nu au cum sa crească pentru toți”, a afirmat Dragoș Pâslaru.

El a afirmat că Guvernul va creşte pensiile, atunci când va avea bani

„Sustenabilitatea sistemului de pensii acum e puternic afectat. Dacă nu facem nimic, în 2050 sistemul de pensii e în colaps. Dar cred ca exact asta încercăm să facem, sa inversam scăderea natalității, sa întoarcem înapoi Diaspora. N-o sa fie simplu, dar de la început a fost ideea asta”, a a mai declarat Pâslaru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea