Ministrul Muncii despre impozitul pe gospodărie: Este sistemul american, oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii, a oferit marţi seara câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice, anunţată de surse din Ministerului Finanţelor. „Este sistemul american”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, precizând că oamenii vor putea să îşi deducă cheltuielile făcute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditaţiile pentru copii.

„Este sistemul american. Ideea e să scoţi din economia neagră toţi banii posibili, apropos şi de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”, a spus aceasta.

Aceasta a oferit şi câteva exemple concrete: „Dacă vrei să îşi duci copilul la şcoala de balet şi să reduci această cheltuială, cereţi chitanţă. Veţi ajunge să cereţi de peste tot chitanţă”.

„Şi la meditaţii. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi cheltuiala.”

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămâna discuţiille cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv.

Discuţiile sunt deocamdată în faza incipientă, pe masă fiind puse mai multe scenarii de lucru. „E vorba de un mecanism de deduceri fiscale pentru gospodării şi din cauză că în acest moment nu există în Codul Fiscal conceptul de gospodărie şi nici cel de familie, aşa cum e în alte ţări. Acum se încearcă o redefinire din punct de vedere fiscal a acestor concepte”, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discuţiilor.

Sursa: hotnews.ro

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Status-Quo 12 aprilie 2017 at 10:27

Uitati-va cine decide majorari salariale cu impact major pe termen de 4-5 ani (majorari la bugetari, evident ca doar astia i-au votat) si un nou sistem de impozitare!!! Olguta…din Craiova. Si Dragnea… din Teleorman.

Ia sa vedem ce e la baza Olguta… Facultatea de Litere si Istorie Craiova. Absolvent Colegiul national de Aparare… Ț-ț-ț-ț-ț….
Asa ca sa nu ne mai miram ca tara asta merge in patru labe.

Din pacate stiinta denumita economie nu i-a citit pe Dragnea si pe fantastica Olguta si nici ca-i pasa de ce aberatii debiteaza acesti doi amarati cu tot cu partidul lor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...