Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vrea numărarea urşilor din România. Unii vor fi relocaţi în alte ţări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că intenţionează să demareze un proiect pentru inventarierea urşilor din România, urmând ca parte dintre aceştia să fie trimişi, în urma discuţiilor avute cu unii ambasadori, în alte ţări.

Ministerul Mediului vrea să inventarieze și să cipeze, cu bani europeni, tot efectivul de urși de pe teritoriul țării, întrucât se pare că sunt mult mai mulți decât se știa, a declarat, marți, Grațiela Gavrilescu, ministrul de resort, în Comisia pentru mediu din Senat.

„România nu are o inventariere clară a acestei specii (a ursului – n.r.). Avem decât vorbe în funcţie de ce ni s-a dat de la fiecare fond cinegetic. Ştim că sunt aproape 7.000 de capete, dar se pare că sunt mult mai multe. Pentru acest lucru, tot cu ajutorul banilor de la UE şi prin asociere cu Academia Română şi cu câteva instituţii şi institute de cercetare vom scrie un proiect prin care să inventariem, să cipăm, să protejăm această specie, astfel încât să nu mai fim puşi în situaţia în care ursul să mănânce omul. Am purtat discuţii la nivel de ambasade, acolo în ţările în care există posibilitatea ca aceşti urşi să fie luaţi de către anumite rezervaţii, de exemplu, pentru că nu au populaţii de urşi”, a declarat, în timpul audierilor din Comisia de mediu din Senat, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ea a precizat că va fi cazul urşilor de vârstă fragedă.

Potrivit acesteia, România poartă discuții cu alte țări europene, la nivel de ambasade, pentru identificarea unor rezervații care ar putea prelua o parte din urșii din România.

„În UE se spune că sunt în total vreo 900 de urși, iar noi avem peste 7.000 sau 10.000, nici nu știm exact, și dorim ca acești urși, protejând specia, să fie luați de anumite rezervații, acolo unde există posibilitatea”, a mai spus ministrul.

„Discuţiile sunt avansate. Ţinem legătura cu ambasadele. Deja sunt câteva zone care ştim, cunoaştem că ar putea (primi urşi din România – n.r.), dar nu vreau să le spun acum, ci în momentul în care avem studiul gata, pentru că vreau ca totul să fie făcut integrat şi unitar”, a mai spus ministrul Mediului.

Sursa: realitatea.net, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea