Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Finanțelor: Proiectul de buget pe 2016 cuprinde creşterea pensiilor cu 5%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

plata baniMinistrul finanțelor Anca Dragu a precizat, joi, 3 decembrie, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%.

„Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%”, a anunțat Dragu, după ședința de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria.

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică.

„Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică. (…). Trebuie să vedem și în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II”, a explicat Dragu.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat, joi, proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creștere economică de 4,4% din PIB și un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.

Proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor începând de vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineața, iar săptămâna viitoare să fie adoptat de Guvern și trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până în 17 decembrie. (C.M.)

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea