Ministrul Finanțelor: Plicurile cu înștiințări trimise de ANAF ar putea fi înlocuite cu o soluție online. Se pierd anual 10 milioane de euro

Plicurile cu înştiinţări trimise de ANAF ar putea fi eliminate, pentru că anual se cheltuiesc 10 milioane euro cu acest lucru, susţine ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Vrem o simplificare radicală în ceea ce priveşte zona publică. Vă dau un exemplu ca tip de cheltuială ce să dispară. Fiscul trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la 10 milioane euro. E total nejustificat. Încercăm să aplicăm aici o măsură care să ducă la evitarea remiterii prin Poştă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei care sunt vizaţi nu le ridică. Sumele sunt foarte mari”, a spus Teodorovici, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

ELIT

Teodorovici a precizat că măsurile vor fi discutate la nivelul conducerii şi apoi le vom comunica.

„Suntem în secolul XXI, într-un an destul de avansat pe această zonă. Nu putem să ţinem o ţară pe loc pentru unul sau altul, pentru motive diverse. Vom vedea ce se face pe fiecare zonă în parte la nivelul administraţiei centrale şi locale pentru ca toţi contribuabilii să poată să comunice online cu zona de fisc. Soluţiile vor fi şi pentru zonele din vârful muntelui”, a mai arătat ministrul Finanţelor.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Păcalici 14 februarie 2018 at 19:21

..adică mută cheltuiala de la stat-ul degeaba la întreprinzători pentru că oricum corespondența online trebe trecută pe suport material și arhivată pentru eventualele litigii și uite mai fac încă odată economie la cheltuieli după ce au reușit o tâmpenie unicat în sistemul solar ,să muncești și să duci bani de acasă ca să facă patrihoții venituri…… și economie la cheltuieli…. niște ignoranți irecuperabili ….și totul ni se trage de la ȘEFII cu masterate și doctorate obedienți până la slugărnicie față de Nesimțiții care ne guvernează, indiferent de culoarea politică ….toți cer salarii mărite dar nici unul nu se întreabă dacă muncește îndestulător pentru simbria cu stimulente de tot felul….și asta e valabil în toate instituțiile statului dar cu efecte tragice în instanțele de judecată care se lasă păcălite de o … portocală !!!!

vasilika 14 februarie 2018 at 20:06

noh haideti sa stergem conturile virtuale anaf sa nu aibe unde trimite ! hehe le dam clanta lor de pampalai cu pile de matusi !

apoliticul 14 februarie 2018 at 20:08

Problema va fi cu persoanele in varsta care nu folosesc mediul online.Ideea e buna in principiu.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...