Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Finanțelor: Formularele pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit vor putea fi depuse atât de ONG-uri, cât şi de angajatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Formularele pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit vor putea fi depuse atât de ONG-uri, cât şi de angajatori, a anunţat, marți, 27 februarie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Pe viitor, pe noul formular unic va fi foarte simplu, pentru că se depune de către fiecare contribuabil o bifă şi se transferă către ONG-ul respectiv acel 2%”, a precizat Teodorovici, citat de agerpres, la Palatul Parlamentului.

Întrebat care este soluţia în privinţa direcţionării a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri, Teodorovici a răspuns: „Soluţia este la Ministerul de Finanţe. Acum, de la Parlament, plec la Minister şi azi va fi dat clar, oficial, un document care va spune că direcţionarea a celor 2% să se poată face, astăzi, individual sau centralizat, pe baza unui borderou, că aşa foloseau dânşii la Fisc, pentru a nu mai fi un blocaj”.

Acesta a adăugat că noul formular unic va fi o foarte simplu, pentru că fiecare contribuabil va trebui doar să bifeze şi, astfel, se transferă către ONG cei 2%.

„Astăzi, mergem pe mecanismul vechi, pentru că asta este situaţia, dar vom accepta şi centralizat de către acele ONG-uri care au cules astfel de formulare de la contribuabil, să poată depune şi în acest format la nivel de Fisc. Până la urmă, nu o putem lua de la capăt, şi cu procuri şi cu alte situaţii de acestea”, a susţinut Eugen Teodorovici.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea