Ministrul Finanțelor: Formularele pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit vor putea fi depuse atât de ONG-uri, cât şi de angajatori

Formularele pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit vor putea fi depuse atât de ONG-uri, cât şi de angajatori, a anunţat, marți, 27 februarie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Pe viitor, pe noul formular unic va fi foarte simplu, pentru că se depune de către fiecare contribuabil o bifă şi se transferă către ONG-ul respectiv acel 2%”, a precizat Teodorovici, citat de agerpres, la Palatul Parlamentului.

ELIT

Întrebat care este soluţia în privinţa direcţionării a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri, Teodorovici a răspuns: „Soluţia este la Ministerul de Finanţe. Acum, de la Parlament, plec la Minister şi azi va fi dat clar, oficial, un document care va spune că direcţionarea a celor 2% să se poată face, astăzi, individual sau centralizat, pe baza unui borderou, că aşa foloseau dânşii la Fisc, pentru a nu mai fi un blocaj”.

Acesta a adăugat că noul formular unic va fi o foarte simplu, pentru că fiecare contribuabil va trebui doar să bifeze şi, astfel, se transferă către ONG cei 2%.

Mihail David - 2020

„Astăzi, mergem pe mecanismul vechi, pentru că asta este situaţia, dar vom accepta şi centralizat de către acele ONG-uri care au cules astfel de formulare de la contribuabil, să poată depune şi în acest format la nivel de Fisc. Până la urmă, nu o putem lua de la capăt, şi cu procuri şi cu alte situaţii de acestea”, a susţinut Eugen Teodorovici.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...