Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: „Vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre didactice vaccinate. Centrele vor fi deschise până seara, la ora 20”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat că sunt programați la vaccinare, în total, aproape 132.000 de angajați din educație. Într-o intervenție la Digi 24, Sorin Cîmpeanu a precizat că centrele de vaccinare vor fi deschise până seara, la ora 20, astfel încât numărul persoanelor imunizate în învățământ să crească.

„Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri – n.r.). Astăzi (joi – n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Potrivit Ministerului Educației, sunt programate 131.682 de persoane, dintre care 55.673 s-au vaccinat deja: 21.493 au făcut prima doză și 34.180 rapelul. La acestea se adaugă aproape 8.000 de cadre didactice din învățământul superior medical vaccinate (inclusiv rapel) și înregistrate ca personal medical. De asemenea, se adaugă 4.965 angajați din învățământ și creșe vaccinați cu prima doză.

Acțiunea de vaccinare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea