Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Un profesor implicat într-un act de violență în școală, exclus din învățământ, să nu mai poată intra în sistem o anumită perioadă de timp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liviu Pop, Ministrul Educației, este de părere că Legea Educației trebuie modificată astfel încât un profesor care este exclus din învățământ să nu mai poată intra în sistem o anumită perioadă de timp. În prezent, dacă un profesor este implicat într-un act de violență în școală, acesta se poate prezenta în toamna următoare la concurs și să ocupe din nou acel post, neexistând vreo interdicție.

„Un profesor care este exclus din învățământ ar trebui să nu mai poată intra în sistem o perioadă de timp. Astăzi, dacă avem o situație de violență în școală a unui cadru didactic, vine la concurs în toamnă și poate să ocupe acel post pentru că nu are nicio interdicție, Codul Muncii spune că dreptul la muncă este unul garantat”, a afirmat ministrul.
Liviu Pop a mai fost întrebat și ce măsuri va lua ministerul pentru combaterea cazurilor de violență în școli.
„Strategia privind combaterea violențelor în școală este în implementare, trebuie updatată ori de câte ori apare o situație de genul acesta. Am redus în ultimii trei ani cu peste 60 la sută cazurile de violență, mai avem mult de făcut din punctul acesta de vedere, fapt pentru care avem un set de măsuri pe care le luăm zi de zi, în așa fel încât să eliminăm pe cât posibil către zero toate aceste cazuri izolate de violență școlară”, a afirmat Liviu Pop.
Întrebat cum vor mai putea fi dovedite actele de violență din școli dacă elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile la ei, ministrul a răspuns: „Nu sunt interzise telefoanele în unitatea școlară. Cu acordul cadrului didactic se pot chiar folosi aceste telefoane, inclusiv în procesul instructiv-educativ. Strategia privind combaterea violenței în școală are și alte elemente care vor fi introduse în perioada următoare, în așa fel încât să nu mai avem nevoie ca un elev sau un profesor să filmeze acte de violență, să avem alte metode mult mai clare. Supravegherea video, consilierea, prezența unui cadru didactic suplimentar, a unui părinte, sunt foarte multe lucruri care se pot face”, a adăugat Liviu Pop.
Sursa: portalinvatamant.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea