Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Manualele vor fi tipărite doar de Ministerul Educației, prin Editura Didactică și Pedagogică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat joi, într-o conferință de presă, că Guvernul decide ca sarcina publicării manualelor școlare să fie asumată de către Ministerul Educației Naționale, prin Editura Didactică și Pedagogică. Ministrul a adăugat că Ministerul Educației nu susține manualul unic, așa cum a fost acuzat, însă competiția va fi între autori și nu între edituri. Potrivit acestuia, Societatea Editura Didactică și Pedagogică SA va realiza manualele școlare la solicitarea directă a Ministerului Educației Naționale, pe bază de contract.

„Societatea Editura Didactică și Pedagogică SA va fi înființată ca societate comercială pe acțiuni, de interes național, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educației, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică și Pedagogică.

Societatea Editura Didactică și Pedagogică va avea ca obiect principal de activitate editarea de: manuale școlare pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal, în limba română și în limbile minorităților naționale și alte lucrări pentru învățământul preșcolar și universitar, manuale pentru școli profesionale și de maiștri; tratate, lucrări de metodică și de pedagogie, lucrări în sprijinul învățământului pentru perfecționarea profesorilor și pentru activități individuale ale elevilor și studenților, originale și traduceri din alte limbi, materiale grafice în domeniul mijloacelor de învățământ, precum și alte lucrări necesare învățământului”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că Ministerul Educației nu susține manualul unic, așa cum a fost acuzat, însă competiția va fi între autori și nu între edituri.

„Pe cei care critică proiectul legii manualului școlar și demersul nostru de a întări Editura Didactică și Pedagogică îi rog să îmi spună public unde au văzut scris într-un proiect al Ministerului Educației Naționale că ministrul Educației sau Ministerul Educației susține manual unic!

Facem competiție între autori și nu edituri, iar competiția între autori – colegii noștri din învățământul preuniversitar, universitar, membri ai Academiei Române, autori și experți în educație pot să se concentreze pe scriere de manuale de calitate de care avem nevoie în sistemul de învățământ preuniversitar și universitar”, a adăugat ministrul.
Potrivit acestuia, Societatea Editura Didactică și Pedagogică SA va realiza manualele școlare la solicitarea directă a Ministerului Educației Naționale, pe bază de contract.
Totodată, complementar, aceasta poate desfășura și alte activități conexe pentru realizarea obiectului său de activitate.
„Societatea va fi condusă de Adunarea Generală a Acționarilor, constituită din reprezentanții Ministerului Educației Naționale, și de către un Consiliu de Administrație format din cinci membri. Reprezentanții statului în Adunarea Generală a Acționarilor și membrii Consiliului de Administrație vor fi numiți și eliberați din funcție prin ordin al ministrului Educației. Conducerea executivă a societății va fi asigurată de un director general”, a afirmat reprezentantul MEN.
Sursa: portalinvatamant.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea