Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: Lucrările la examenele naționale ar putea fi corectate de către profesori de acasă. Precizări despre digitalizarea sistemului educațional
De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale ar putea fi corectate într-un sistem computerizat care presupune scanarea lor şi corectarea de către profesor, fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din faţă calculatorului.
Aceasta este una dintre propunerile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care vrea să digitalizeze sistemul educaţional. Tot acesta promite că în doi ani vor exista peste tot cataloage în format electronic, la care vor avea acces şi părinţii.
Dacă până acum, lucrările examenelor naţionale erau trimise cu maşinile jandarmeriei în alte judeţe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urmă să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat.
“Alături de experţii ministerului Educaţiei naţionale, STS-ului şi inspectoratelor şcolare căutăm soluţia tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putându-se face de către evaluatori acreditaţi în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator”, a declarat ministrul.
Lucrarea unui candidat la Bacalaureat presupune în mod normal câteva file legate. Un scaner obişnuit implică desprinderea lor şi introducerea fiecărei file în sistem. La 100.000 de candidaţi, vom avea câteva sute de mii de foi, aşadar nu trebuie să uităm că oricând poate interveni greşeală umană, astfel încât o pagină să fie omisă.
Atât reprezentanţii profesorilor, cât şi cei ai părinţilor, sunt de acord cu ideea proiectului, cu condiţia că noul sistem să nu fie mai scump decât un examen normal.
În plus, ministrul Educaţiei spune că în doi ani vor există cataloage electronice, iar părinţii vor avea acces la notele elevilor. În marile oraşe şi în unele sectoare din Bucureşti ele există deja, dar părinţii se plâng că nu sunt de folos, pentru ca notele nu sunt introduse la timp.
Teoretic, orice şcoală din România ar trebui să fie dotată cu calculatoare, conform programului sistem Educaţional Informatizat, desfăşurat între 2002-2009. Practic, ministerul Educaţiei spune că acest lucru se va întâmplă abia peste câţiva ani.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana