Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: Lucrările la examenele naționale ar putea fi corectate de către profesori de acasă. Precizări despre digitalizarea sistemului educațional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale ar putea fi corectate  într-un sistem computerizat care presupune scanarea lor şi corectarea de către profesor, fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din faţă calculatorului.

Aceasta este una dintre propunerile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care vrea să digitalizeze sistemul educaţional. Tot acesta promite că în doi ani vor exista peste tot cataloage în format electronic, la care vor avea acces şi părinţii.

Dacă până acum, lucrările examenelor naţionale erau trimise cu maşinile jandarmeriei în alte judeţe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urmă să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat.

“Alături de experţii ministerului Educaţiei naţionale, STS-ului şi inspectoratelor şcolare căutăm soluţia tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putându-se face de către evaluatori acreditaţi în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator”, a declarat ministrul.

Lucrarea unui candidat la Bacalaureat presupune în mod normal câteva file legate. Un scaner obişnuit implică desprinderea lor şi introducerea fiecărei file în sistem. La 100.000 de candidaţi, vom avea câteva sute de mii de foi, aşadar nu trebuie să uităm că oricând poate interveni greşeală umană, astfel încât o pagină să fie omisă.

Atât reprezentanţii profesorilor, cât şi cei ai părinţilor, sunt de acord cu ideea proiectului, cu condiţia că noul sistem să nu fie mai scump decât un examen normal.

În plus, ministrul Educaţiei spune că în doi ani vor există cataloage electronice, iar părinţii vor avea acces la notele elevilor. În marile oraşe şi în unele sectoare din Bucureşti ele există deja, dar părinţii se plâng că nu sunt de folos, pentru ca notele nu sunt introduse la timp.

Teoretic, orice şcoală din România ar trebui să fie dotată cu calculatoare, conform programului sistem Educaţional Informatizat, desfăşurat între 2002-2009. Practic, ministerul Educaţiei spune că acest lucru se va întâmplă abia peste câţiva ani.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea