Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: „Dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În contextul în care un focar cu noua tulpină de coronavirus a fost identificat într-o școală din București, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că prioritară este redeschiderea școlilor, însă în acest context, ”dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație”.

„Vor fi puse la un loc realitățile din educație și realitățile din domeniul sanitar. Deși este foarte greu de pus în balanță dreptul la educație și dreptul la sănătate, într-o astfel de situație, îndrăznesc să spun că dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație.

Dacă discutăm de deschiderea școlilor versus deschiderea restaurantelor, eu înțeleg foarte bine pierderile suferite de HoReCa, însă între cele două aleg deschiderea școlilor. Nu numai eu, dar ne uităm la Bulgaria, nu mai de parte, care a programat deschiderea școlilor pe 4 februarie, nu 8 februarie ca la noi, rămânând cu alte activități închise. Franța ia în considerare o carantinare totală pentru trei săptămâni, dar ministrul Educației insistă ca școlile să rămână deschise chiar dacă toate celelalte activități se închid. Din poziția mea nu pot susține altceva decât deschiderea prioritară a școlilor”, a spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștii de protecție, recomandată şi după a doua doză de vaccin anti-COVID-19: Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătăţii

Întrebat, de asemenea, dacă ministrul Sănătății sau șeful DSU, Raed Arafat, se vor opune redeschiderii școlilor, acestea nu se vor redeschise, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”La ultima întâlnire pe care am avut-o în acest format, cei din domeniul sănătății s-au exprimat cu privire la acel optimism conform căruia nu vom avea creșteri spectaculoase cu privire la rata de infectare, deci vom putea deschide școlile după cele trei scenarii anunțate. Nu eu, din educație, mi-am manifestat optimismul cu privire la inexistența unor creșteri semnificative ale ratei de infectare”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea